Vinst för Linnéa och Sofie i Vetlanda

23 JAN 2011 10:31
Vetlanda BSK körde i år en vintervariant av sin tävling Höglandspilen, som vanligtvis brukar gå under hösten. Tävlingen hade fått det påhittiga namnet "Höglandspilen - vinter" och namnet gjorde verkligen skäl för sitt namn då det var 10-12 grader i tennishallen.
  • Skapad: 23 JAN 2011 10:31

Trots kylan som man inte är van vid under inomhussäsongen var det många bra resultat från Huskvarnas skyttar. Vann sina klasser gjorde Sofie Ståhlkrantz i DF 16 och Linnéa Karlsson i DF 13. Sofie gjorde återigen ett bra resultat och visade på jämnt skytte då hon sköt 537 med endast en poängs skillnad mellan de olika omgångarna. Sofie vann klassen överlägset över Sissela Sjöberg från Ronneby som hade 486 poäng. För Lnnéa var vinstmarginalen ännu större då hon vann sin klass med ca 120 poäng över tvåan Moa Melkersson från Skogens IF. Linnéas slutresultat blev 453 poäng.

Ett personligt rekord blev det denna tävlingen också för Pontus Ståhlkrantz i HF 16 som slog det gamla rekordet med en poäng. Pontus slutade på en fjärdeplats och det nya rekordet ligger numera på 451 poäng.

Upp och ner för seniorerna

Nytt för vinterversionen av tävlingen var att det var finaler med setmatcher i seniorklasserna. Till final tog sig Dennis Ståhlkrantz i HF 21, Tony Lindeberg i HC 21 och Hanna Janeke i DF 21. Dennis hade 531 i grundomgången vilket gav honom en andraplats. Han mötte då Thommy Persson, Tranås BSK, i första matchen där Thommy tog greppet först. Dennis visade dock att han hade bra nerver och tvingade Thommy att skjuta 6:or och 7:or vilket gjorde att Dennis slutligen kunde vinna matchen. Guldfinalen mot Per Bengtsson, Linköping, blev dock alldeles för svår. Dennis slutade således tvåa.
Tony Lindeberg som valde att skjuta compound denna tävlingen hade mycket godkända 571 i grundomgången. Det gjorde att han fick möta Håkan Johansson i semifinalen - en match som tyvärr vanns av Håkan. Tony tog dock revansch i bronsfinalen då han utan vidare utklassade den rutinerade Kjell Eriksson, Linköping med 6-2.
För Hanna Janeke som hade 512 poäng i grundomgången blev det tufft motstånd direkt genom att möta grundomgångens etta Elin Kättström. I bronsmatchen mötte Hanna Kaarina Saviluoto, Nykvarn. Men även den matchen förlorade tyvärr Hanna.

För övriga seniorskyttar blev det personligt rekord för Roger Ståhlkrantz i HC 21 som hade 537 poäng. Robin Linnér i samma klass visade också att han kan genom att skjuta 283 i första omgången. Tyvärr tappade han i andra och slutade på mycket godkända 557 poäng. Notera att det är Robins andra tävling sedan sin comeback. En placering högre fick Tom Pedersen som under tävlingen inte riktigt litade på sin skjutteknik. Slutresultatet blev 563 poäng för Tom.