Vi gjorde det igen!

21 SEP 2009 16:58
  • Uppdaterad: 05 OKT 2016 20:26

Så här dagen efter 2009 års Jakt SM känner man sig lite piggare än vanligt. Detta beror till stor del att det är så många andra som har jobbat hårt inför årets upplaga. Vi har varit ett jätte bra gäng som gjorde årets Jakt SM till det lyckade arrangemang som vi ännu en gång fick höra så många skyttar säga under deras dagar i Huskvarna. Därför vet jag att många av er andra kan känna lite trötthets tecken så här på måndagen. Först och främst måste jag framhålla banläggargruppen där Jan Stavåker, Ulrik Rydberg, Leif Hackberg, m.fl. som såg till att vi kunde erbjuda bra banor. Vilka fina skjut mål man hade skapat i skogen runt vår fina anläggning. En mycket kul utmaning för alla skyttar. Ett lång och mödosamt arbete som denna grupp lagt ned visade sig vara något som alla de allra flesta skyttar uppskattade. Att sedan alla bågskyttar äter så mycket blir alltid en överraskning för mig. Våra medhjälpare i serverings/kiosk gruppen under ledning av Conny Andersson, Sören och Anki Gustafsson har grillat hamburgare, stekt ägg, brett mackor m.m. i massor för att serva alla bågskyttar. Sekretariat gruppen med Rolf Janeke i spetsen fick jobba lite mindre under tävlingen. Men det har berott på allt arbete som lagts ned innan tävlingen. Bl.a. så har Erik Larsson utvecklat ett helt nytt dataprogram för bågskyttet som gjorde att 5 minuter efter att sista patrullen var i mål så kunde prisutdelningen börja. Erik Larsson har stöttat och jagat våra domare så att allt skulle gå rätt till i skogen. Den ende som inte gick rätt var Rickard Johansson, det var han som lyckades vricka foten ordentligt under lördagen men trots det fullföljde han sitt uppdrag.

Vill även passa på att tacka Hemvärnets musikkår i Jönköping/Huskvarna för en mycket trevlig version av nationalsången vid invigningen. Alla jobb som transporter, sätta upp skyltar m.m. var det Leif Gustafsson och Kurt Frisk som styrde över. Alla ungdomar som hjälpte till med att sälja SBF prylar & lotter gjorde även de ett bra jobb. Själv som tävlingsledare gick jag mest runt och bara njöt av allt fin arbete alla ni medlemmar gjort för att arrangemanget skulle bli så bra som möjligt. Titta även in på vår hemsida https://www.huskvarnabk.se/jaktsm2009 och se alla fina foto som Tom Pedersen tog under tävlingen. Nu hoppas jag bara att så många som möjligt kan skjuta vårt klubbmästerskap och att ni deltar på vår jubileumsfest på lördag på Bistro Strand. Anmälan dit kan göras i Café Silverpilen. Jag vill med dessa ord TACKA ALLA som på något sätt varit delaktiga i vårt Jakt SM för er insats, så väl stor som liten.

Leif Kedén
Tävlingsledare