Verra imponerade med ett brons på 3D-SM

01 SEP 2010 21:58
Vad är en bågskyttetävling på Borgholms slott? Alldeles underbart skulle nog många av de 444 skyttar tycka som var där. Huskvarna hade 17 anmälda skyttar och var där med bland den största klubben med antal skyttar. Det fanns två banor, bana 1 och bana 2 som var uppdelad i fyra delbanor.
  • Skapad: 01 SEP 2010 21:58

Bana 1 består av slottet och helvetesbacken och bana 2 gick man ut på Alvaret/kohagen samt garderobstrappan. Roligast var nog inne i slottet där de mest udda djuren fanns. Vad sägs om att få skjuta på jättemyggor, stor kobra, ilsken grön groda eller varför inte dinosaurier med flera.

Vädret har varit bra båda dagarna men bäst var det på söndagen med strålande solsken och näst intill för varmt. Många var nog nöjda med sitt skytte och gjorde så gott de kunde. Målen var varken för lätta eller för svåra och höll verkligen SM-status. Våran bästa junior som sköt riktigt bra var Robin Johansson i HF13. Han tog sig upp på en femteplats med 513 poäng, det var nästan så han knep en fjärdeplacering. Roligast var det nog för Veronica Gustafsson i DF21 som blev klubbens hjälte genom att ta en tredjeplats och fick klättra upp på prispallen tillsammans med ettan Sandra Nyberg, Vetlanda och tvåan Christa Bäckman IF Karlsvik. Veronica fick totalt 450 poäng.

Det har varit en otroligt bra tillställning. Arrangörerna har verkligen lagt ner väldigt mycket jobb på att allt skulle fungera och tänkt på det mesta. Det kunde vara lite stopp mellan olika patruller men det är nog oundvikligt när det är så många skyttar på plats. Inskjutningen kunde kännas obekvämt för vissa då det var ganska trångt och på korthållen markerade skyttarna samtidigt som skyttar sköt på långhållen, avståndet där i mellan var inte många meter. De har tänkt på säkerheten överallt annars men dock inte där konstig nog. I vilket fall så har Skogens IF och Kalmar Bågskytte gjort ett kanon jobb och det blir nog svårt att slå det, men inget är omöjligt.

För mer info om tävlingen, gå in på den officiella hemsidan där du kan se resultatlistan, bilder, filmer med mera. http://www.3dsm2010.se/start

Skribent: Jeff Freding