Utesäsongen har äntligen börjat

08 APR 2007 10:21
Bättre väder än vad årets upptakt på skogskyttet kunde erbjuda går knappast att önska sig. Solen sken och termometern var mellan 10-15 grader under hela dagen. Lägg till att den utlovade hårda vinden också lyste med sin frånvaro.
  • Skapad: 08 APR 2007 10:21

Vilket borde medföra att poängen var höga, men inte blev poängen så höga. Detta berodde på att målen var väldigt långa och svårbedömda. Segraren Ulf Hennings i HC19, nu tävlande för Södertälje var den ende skytten som nådde över 400 poäng.

Då skall man veta att hela Sverigeeliten i 3D var på plats. Tävlingen var en av de uttagningarna till VM senare i år, så konkurrensen i elitklasserna var stenhårda.

Närmare 120 skyttar fanns i patrullerna och Huskvarna hade 11 skyttar på plats.

Bäst av de lokala skyttarna i skogen runt badplatsen i Bor utanför Värnamo var Elin Kedén som bl.a. gjorde sin första 3D tävling som compound skytt. Slutpoängen 326 räckte till en tolfteplats bl.a. elit herrarna. Nämnas kan att Elin var närmare 100 poäng för näst bästa tjej.

Långbågeskytten Jan Stavåker slutade åtta på 228 poäng. Janne var bra med i början av dagen men tappade något mot slutet.

Jeff Freding kämpade på och sköt mycket bra efter en mindre lyckad start i HF19. 208 poäng blev det till slut och en elfte plats. Två placeringar före klubbkompisen Daniel Eckerström som fick ihop 198 poäng.Bland de klassiska skyttarna blev Rickard Johansson fyra i HK19 på 219 poäng. I HK40 kom dagens enda pallplats för Huskvarna genom Reine Svahn som fick ihop 230 poäng.

Det gick tungt för compoundskyttarna Kurt Frisk i HC60 och Leif Kedén i HC50. Idag blev Kurt fyra på 249 poäng och Leif Kedén blev femma på 292 poäng. Båda hade idag lite för många bommar för att de skulle vara nöjda med sitt skytte.

Ungdomarna gladde
Huskvarnas ungdomar gladde desto mer, man startade säsongen med klart godkända resultat. Jespher Johansson var ensam i sin klass, men 187 poäng på den svåra banan var klart godkänt av Jespher. Det blev en tredjeplats för unge Tim Eckerström i HK 10. 242 poäng är ett toppresultat. Sexa i samma klass blev bäste kompisen Axel Svahn som idag fick ihop 218 poäng. Sista ute tävlingen i höstas var det Axel som vann över Tim, så nu fick Tim sin revansch. Detta bådar gott då båda dessa grabbar kan sporra varann till ännu större framgångar i framtiden.

Innan nästa tävling blir det några läger för klubbens ungs skyttar innan det blir dags för ”Rankåsjakten” i Tibro som är nästa tävling.