Hoppa till sidans innehåll

[Uppdaterad] Guld till Linnéa på 3D-SM

08 AUG 2011 07:36
Det blev ett SM Guld igen till Huskvarna när årets 3D SM avgjordes. Nu blev det kanske inte den skytt som de flesta av oss hade trott på. Våra största förhoppningar låg hos Jan Stavåker som tyvärr hade en av sina sämsta dagar som bågskytt i år.
  • Skapad: 08 AUG 2011 07:36

Jan har gott fram som en ångvält och skämt bort oss med kanon resultat och segrar under hela året men som sagt i helgen var det inte mycket som stämde. Jag var en bra bit efter segraren Jan Johansson, Västbo. En sjuttonde plats och 330 poäng var en klar besvikelse för Jan.

Även i långbåge klassen blev poängen inte de bästa för Johan Steen.

- Men vad gör det när man har roligt sa en leende Johan efter målgång.

 

Guld till Linnéa.

Det blev en tuff tävling för Linnéa Karlsson som efter första dagen ledde med en enda poäng före tvåan. Men när regnet kom under andra dagen så bara Linnéa stack ifrån i protokollet och vann till slut på 418 poäng.

Skyttet har fungerat bra under lång tid och när nu Linnéa tagit ett litet kliv framåt även med avståndsbedömningen så blev hon Svensk Mästare i DF13.

 

Robin överraskade.

SM:et största överraskningar var annars Robin x 2. Först Robin Johansson som var nära att bli bronsmedaljör i HF16, men en liten svacka första dagen gjorde att det denna gång blev en 4:de plats. Slutpoängen blev 430 poängen vilket är en klart godkänd poäng. 

Den andre Robin Linnér som tävlade i Elitklassen för Compound lyckades efter två dagar att få ihop 500 poäng och en 29:e plats. Trots detta var Robin efter målgång lite besviken på sitt skytte. Men med tanke på att detta var Robins andra tävling på en 3D bana så kan vi bara hoppas på att se fler framgångar för Robin i framtiden. I denna klass blev Roger Ståhlkrantz 46:a på godkända 432 poäng.

Bra skytte måste vi även säga att Dennis Ståhlkrantz gjorde i HF21. 483 poäng är klart godkänt för en kille som är en utpräglad tavelskytt.

Klart godkänt skytte stod även Leif Kedén i HC60 klassen för som blev fyra med 429 poäng, slagen med tre futtiga poäng från en bronsmedalj.

Även Håkan Karlsson som just sadlat om till klassiskt skytte skall ha godkänt. 323 poäng blev slutpoängen för Håkan.

 

Bra arrangemang.

Föreningarna Västbo och Björnen hade gjort ett mycket bra arrangemang. All information var förträfflig före och under arrangemanget. Banorna var och miljön var mycket trevlig och utmanande.
Så ett stort tack från Huskvarna till arrangörerna vill vi avsluta 3d SM 2011 med.

 

Se bilder på Västbo's sida.

Skribent: Tom Pedersen

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info