Ungdomarna gladde i Grästorp

04 JUN 2007 10:03
När Grästorps Bågskyttar bjöd på sin fälttävling för första gången på några år, så var det ungdomarna som gladde mest bland Huskvarnas skyttar.
  • Skapad: 04 JUN 2007 10:03

I det bästa skjut förhållanden passade några av klubbens nya yngre ungdomar på att göra sin första riktiga fälttävling. Bana bestod av 12 mål märkt och 12 mål omärkt, några mål var klurigt lagda och lurade många skyttar på det rätta avståndet.

Största överraskningen stod Erik Ringström för som på den omärkta banan gjorde en jätte spurt vilket gav Erik segern i HK13. Slutpoängen 224 är mycket bra för att vara första tävlingen i disciplinen. Vann sin klass gjorde även Carl Holmberg. Med 302 poäng vann han HC13 med god marginal före tvåan. Carl sköt jämt och stabilt under hela dagen.

Klart godkänt får även Ida Andersson som ensam tjej fick tävla i F13 klassen. 266 poäng räckte till en andra plats till slut. Ledaren Erik Larsson som följde Ida under hela tävlingen pratade även om några pilar som strök alldeles utanför fempoängaren. Vilket gör att Idas poäng kunde med lite tur varit ännu högre.

Lite tyngre gick det för Erika Harrysson. - Skyttet är inte på topp just nu sa Erika och smålog efter målgång.

För våra seniorer gick det lite trögare. Bäst lyckades Tony Lindeberg som lag undan sina golfklubbor denna helg och satsat på bågskytte. 318 poäng och en åttondeplats i C19 är i alla fall godkänt med tanke på de få pilar som Tony tränat den sista tiden. Hanna Janeke och Jeff Freding blev sexa och sjua i F19. Ingen av dem var riktigt nöjda med dagens poäng. - Just nu vill jag bara skjuta tavla sa Jeff efter tävlingen och syftade på att han haft svårt med avståndsbedömningen under dagen.

Till sist kan nämnas att Leif Kedén i HC50 bara fick ihop 300 poäng vilket räckte till en sjätteplats. De flesta poängen försvann på de korta avstånden. (Frimärkena)