Hoppa till sidans innehåll

Två svenska rekord av Ida Andersson

17 AUG 2008 22:06
Under helgen slog Ida Andersson två nya svenska rekord. Hon var dessutom endast ett ynka poäng från att tangera ytterligare ett rekord.
  • Skapad: 17 AUG 2008 22:06

På lördagen var det Hel-FITA i Sundsvall och Huskvarna BK hade två skyttar på plats. Efter en väldigt knackig start på 50 m kom de riktigt höga poängen på 40 och 30 m för Ida Andersson.

 

På 40 m ökade Ida det svenska rekordet med en poäng till 335 poäng. Så nu är Ida ensam om det rekordet, tidigare rekordet var en tangering av Jenny Sjöwalls gamla svenska rekord. Ida fortsatte att skjuta mycket bra. På 30 m var Ida endast en poäng under det svenska rekordet. Ida sköt 340 poäng. 30 m är det enda avståndet, i denna tävlingsform, som både yngre juniorer och seniorerna skjuter. Jämför man Idas 340 poäng med seniorerna på samma avstånd så var det det bästa resultatet i damklassen bland seniorerna och det tredje bland seniorherrarna. Alltså visar Ida att hon kommer bli mycket farlig om några år även för seniorerna.

 

Totalt fick Ida 1308 poäng, fjärde högsta poänget i Sverige genom tiderna och vann enkelt.

 

Hanna Janeke hade däremot en tung dag, skyttet kom igång först i slutet och då var konkurrenterna redan långt framför. Men revanschen kom under söndagen.  

 

Under söndagen sköts en deltävling i Elitserien, där både Hanna och Ida presterade väldigt bra. Hanna ökade på sitt personliga rekord rejält. Hennes slutresultat blev 558 poäng vilket räckte till en 10:e plats i den mixade elitklassen. I finalronderna höll Hanna kvar tiondeplatsen efter stabilt skytte.

 

Ida fortsatte att skjuta väldigt bra. Hon ökade på sitt egna svenska rekord med två poäng. Idas fick totalt ihop 676 poäng, 20 poäng mer än två Jonathan Andersson från Stallarholmen BK och 40 poäng före trean Marcus Lagneholt Järnvägens IF.

 

Resultat Sågverksträffen

Resultat Eskilstuna (Elitserien)

Skribent: Erik Larsson

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info