Hoppa till sidans innehåll

Två silver till Noah Tenvert

09 JUL 2019 12:38
I helgen, 6-7 juli, avgjordes Nordiska Ungdomsmästerskapen i Ålborg, Danmark.
  • Skapad: 09 JUL 2019 12:38

Sverige hade 70 skyttar på plats som alla gjorde ett fantastiskt jobb. 3 av dessa skjuter för Huskvarna BK.

Skyttarna fick inte bara en kamp mot att tävla på ett större mästerskap med de bästa ungdomarna i Norden, utan även med vädret. Det var både väldigt blåsigt och regnigt vilket skapar svårskjutna förhållanden.

Bäst gick det för Noah Tenvert (Compound Nordic Cadet Men), som efter det individuella skyttet placerade sig på en andra plats. Efter tävlingen är Noah väldigt nöjd med hur han presterat inte bara placeringsmässigt utan även hur han sköt i det svårskjutna vädret. Det gick även bra för Noah i det sammansatta laget och han fick stolt åka hem med två silvermedaljer. Nu väntar Junior-SM inom ett par veckor.

I den äldre junior-klassen (Compound WA Junior Men) deltog även Jacob Benschjöld, som förra året tog hem titeln som Nordisk ungdomsmästare. I år var det sista gången för honom att delta i NUM och han åkte till Danmark för att försvara titeln en sista gång. Han lyckades tyvärr inte med den svåra uppgiften utan placerade till slut sig på fjärde plats i den tuffa klassen, vilket trots allt är väldigt bra.

Huskvarnas enda damskytt, Maja Bielis (Recurve Nordic Cadet Women), placerade sig på en bra 17:e plats. Maja var nöjd med sin prestation utefter de väldigt svårskjutna förhållandena och även hon ser fram emot junior-SM.

Skribent: Fredrik Westerlind
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info