Hoppa till sidans innehåll

Toppresultat av både Ida Andersson och Hanna Janeke i Hallsberg

07 JUN 2009 08:30
Nationaldagen firade Hanna och Ida genom att skjuta två riktigt bra resultat under RC-pilen i Hallsberg. Så pass bra resultat att Ida slog ett 28-årigt distriktsrekord.
  • Skapad: 07 JUN 2009 08:30

Bäst gick det för Ida Andersson som sköt en av sina bästa tävlingar på länge. Ida hade valt att gå upp och skjuta med seniorerna även fast Ida bara är 16 år och har tre å kvar innan hon är senior. Även fast avstånden då blir längre så hanterade Ida det väldigt bra. Efter de första 36-pilarna på 70 m låg Ida på en fjärde plats efter att skjutit 289 poäng och putsat till sitt eget distriktsrekord med 10 poäng. Under 60 och 50 meters avståndet fortsatte Ida att skjuta riktigt bra. På 60 m sköt hon hela 318 poäng vilket också det är en höjning av sitt egna distriktsrekord med 10 poäng. Ida fortsatte och jaga och tackvara det fina resultatet på 60 m låg hon nu på en tredje plats.

Att skjuta 50 m är kanske det tuffaste avståndet för damerna då tavlan är relativt liten men här fick Ida till en riktigt bra serie genom att skjuta hela 304 poäng, vilket var det högsta poängen i damklassen. 304 poäng är också det ett nytt distriktsrekord, Det tidigare låg på 297 och sattes 1981.
- Det var otroligt roligt att se Ida skjuta så pass bra på alla avstånden, men framförallt på 50 m eftersom det varit rätt tufft avstånd under denna säsongen, säger tränaren Erik Larsson.

Vädret vad fint, än så länge...

 

Inför sista avståndet låg Ida på en andra plats med landslagsrutinerade Malin Wallin, Stocka BSK, endast två poäng efter sig och Mix Haxholm Finspångs BSK 4 poäng efter sig. Det var upplagt för en tuff kamp mellan de två under de sista 36-pilarna. Men då ställde vädret till det, en enorm hagelskur satte igång vilket mer eller mindre gjorde det omöjligt att skjuta några höga resultat. Men Ida kämpade på men Malin Wallin gick om Ida när det endast var 6 pilar kvar att skjuta. Mix Haxholm lyckades Ida distansera ännu lite mer. Totalt hamnade Ida på en tredjeplats med fina 1218 poäng.

Även Hanna Janeke hade en riktigt bra dag och fick revans från förra veckan hemma tävling. Hannas resultat på 70 och 50 m var väldigt mycket högre än veckan innan. Hanna hade även hon en hård kamp om placeringarna under slutskedet av tävlingen. Men fick tyvärr också hon stryk i spurten, av Norrköpings Renée Modigh. Hur som helst en väldigt bra tävling av Hanna som slutade på en sjunde plats och 1067 poäng.

 

Resultatlista

 

Tack till Järnvägens IF för en bra tävling och lånet av bilderna.

Skribent: Erik Larsson

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info