Tack - för årets Jakt SM

24 SEP 2007 16:39
Så här dagen efter 2007 års Jakt SM känner man sig lite trött. Men jag vet att jag inte är ensam. Vi har varit ett jätte bra gäng som gjorde årets Jakt SM till det lyckade arrangemang som vi fick höra så många skyttar säga under deras dagar i kommunen. Därför vet jag att jag inte är ensam om min lilla trötthet.

• Skapad: 24 SEP 2007 16:39

Först och främst måste jag framhålla banläggargruppen där Leif Hackberg varit ledare.

Vilka fina skjut mål man hade skapat i skogen runt vår fina anläggning. En mycket kul utmaning för alla skyttar. Ett lång och mödosamt arbete som denna grupp lagt ned visade sig vara något som alla de allra flesta skyttar uppskattade.

Att sedan alla bågskyttar äter så mycket blir alltid en överraskning för mig. Våra medhjälpare i serverings/kiosk gruppen under ledning av Sören och Anki Gustafsson har grillat ”Sveriges godaste” hamburgare, stekt ägg, brett mackor m.m. i massor för att serva alla bågskyttar.

Sekretariat gruppen med Rolf Janeke i spetsen fick jobba hårt under tävlingen. Det uppstod en del småfel med datasystemet som kunde gjort resultaten till en katastrof. Men gänget fixade även detta.

Erik Larsson har stöttat och jagat våra domare så att allt skulle gå rätt till i skogen. Hörde ingen klaga på våra domare trots att många av dem var relativt nya som domare. Ett extra tack till Jeff Freding som fick kämpa i det brantaste partiet av banan.

Alla jobb som transporter, sätta upp skyltar m.m. var det Kurt Frisk som styrde över. Detta var gruppen som inte visste sina uppgifter fullt ut. Men allt löstes till allas belåtenhet.

Själv som tävlingsledare råkade man missa att kalla Fritidsnämndens ordförande till fel klockslag. Men detta löstes genom att hon fick komma tillbaka på söndagen och då lyckönska alla skyttar inför andra dagen istället för att sköta invigningen. Vilket Jan Rutbladh fick hoppa in och göra med kort varsel.

Själv vill jag ge ett extra TACK till Josefin Gustafsson som akapella sjöng nationalsången med en liten gnutta charmig darr på sin röst. Och jag vet att jag inte var den enda som små rös lite av denna sång.

När vi gjorde i ordning inför prisutdelningen var jag tvungen att titta lite extra på de lertroll som var våra följpriser. Mina tankar gick tillbaka till Jean Persson och Hasse Svensson som gick bort under 2006-07. Jag vet arbetat de arbetat en del med dessa formar vid tidigare SM. Men för mig kändes det ändå som att dessa två mycket viktiga medlemmar ändå på något sätt fanns med oss under vårt SM.

Vid prisutdelningen är man ju jätte glad att klubben även har båda sina representanter på prispallen. Grattis Jan Stavåker som överlägset vann långbågeklassen och Elin Kedén som försvarade sin bronsmedalj och bar är några futtiga poäng/mm ifrån en å stor skytt som Petra Eriksson.

Jag vill med dessa ord TACKA ALLA som på något sätt varit delaktiga i vårt Jakt SM för er insats, så väl stor som liten.

Klubben kommer att visa sin tacksamhet till er på kvällen efter att vi skjutit vårt KM i jakt den 6 oktober genom att bjuda på en bit mat i vår klubblokal.

Skribent: Leif Kedén