Silverpilen blev en succé

01 JUN 2009 08:09
Helgens hemmatävlings Silverpilen blev en riktigt lyckad tävling och framförallt ett lyckat arrangemang från en stark klubb
  • Uppdaterad: 05 OKT 2016 20:26

Efter många arbetsdagar med förberedelser inför Silverpilen kom äntligen dagen för själva tävlingen. Medlemmarna i klubben som ställt upp för att vi skulle kunna arrangera denna tävling gjorde ett fantastiskt jobb och det visar verkligen att vi är en stark bågskytteklubb.

Även fast det i sista sekund blev ett antal avhopp så var det drygt 90 startande som kom till ett soligt Huskvarna med lätta vindar. Våran tavelbana var garanterat Sveriges bäst förberedda, framförallt tack vara ett fantastiskt jobb med gräsklipparna och maskinen för att krita linjerna. Ett jobb som våran kära dagisgrupp helt och hållet fixat. Kök/Servering rullade på, hur mycket vi sålde för vet jag inte just nu, men glada miner och många som stod i kö borde ändå båda gott.

Domare, speaker och sekretariatet gjorde ett kanonjobb när det gällde att hantera tävlingen och dess resultat. Alla övriga funktionärer som såg till att vi kunna flytta tavlorna och byta tapeterna så snabb lyfte tävlingen jätte mycket. Det tog oss bara 13 minuter att flytta tavlorna från 50 till 30 m och byta ut nästan alla tapeter mot fyra gånger så många små-tapeter och det måste väll vara klubbrekord i varje fall.

Sen var det Verre, som kanske gjorde det tyngsta jobbet, i skjutledartornet. Undra hur många liter luft hon blåste ut ur visselpipan under söndagen, kanon!

Allt som allt är jag som tävlingsledare jättenöjd med allas insats och hoppas att vi nästa år igen väljer att arrangera Silverpilen. För som jag ser det så var det en av de bästa tävlingarna jag sett arrangeras!

Hur gick tävlingen då?
För Huskvarnas del kan vi se det som en seger också. I 10-klassen såg Oscar Johansson till att ta hem att av de tre DM-Gulden till klubben efter att 595 poäng. Jenny Wredberg gjorde en kanontävling och vann ohotat DF13 efter att skjuta 1077 poäng. Jennys 275 päng på 40 m visar att tjejen kan skjuta pilbåge. DF16 vann även en Huskvarna skytt. Ida Andersson vann på 1205 över 100 poäng mer än tvåan. Idas bästa resultat var på 50 m (liten tavla) där hon sköt hela 289 poäng vilket är nytt personbästa.

För herrarna gick det också bra. Adam Knutsson vann HF16 på 711 poäng. Jesper Johansson kom på en tredjeplats i HF13. Debutanten Simon Larsson sköt väldigt bra och slutade sexa. Simon sköt 816 poäng, vilket är mer än 100 poängs förbättring mot tränings HEL-Fita:n vi sköt veckan innan. I HC19 kom Tony Lindeberg på tredje plats med 1317, Tony var lite missnöjd med sitt resultat på 90 m men desto nöjdare med resultatet på 70 m.

I övrigt så slogs det tre stycken Svenska rekord under tävlingen av Mimmi Ericsson, Kalle Puman och Åsa Johnsson.

Bilder från tävlingen hittar du här.