Ruthblad tvåa på Fält SM

22 JUL 2007 11:51
Det var i helgen som svenska mästerskapen i fält för seniorer avgjordes i Stocka en bit utanför Huddiksvall. Det var fjärde året i rad som Stocka BSK arrangerar en SM tävling och kanske har det något med det dåliga deltagarantalet.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2016 20:26

Det var endast 97 stycken skyttar som hade sökt upp tävlingsplatsen på lördagen från 36 klubbar, varav tre av dem var finska. Vädret var (för i år) ovanligt vackert, sol och mellan 20-26 grader varmt. Detta gjorde att resultaten var höga i samtliga klasser.

Som enda representant från Huskvarna var klubbens ordförande Jan Ruthblad som ställde upp i HK 60. Efter lördagens skytte låg han tvåa på 255 poäng, ca 20 poäng efter ledande Stig Bergström från Nyköping. ¨På söndagen drog Stig iväg ytterliggare några poäng vilket gjorde att han vann klassen klart på 562 poäng. Jan lyckades dock ligga kvar på en andra plats och säkrade därmed ett silver till Huskvarna. Jan hade i sin tur 40 poäng ner till tredje placering.