Hoppa till sidans innehåll

Ringrostigt i Mjölby

28 JUL 2009 09:52
Under den djupaste semestertiden så arrangerade Mjölby BS sin 3D tävling, Mjölbyjakten.
  • Skapad: 28 JUL 2009 09:52

Det var strålande väder och lagom temperatur. Över 120 deltagare hade tagit sig till Mjölby. Huskvaran hade givetvis några trogna skyttar på plats. Det var Jan Stavåker, Jeff Freding och Robin Johansson. Tävlingen var upplagd på två banor, en blå och en röd slinga. Terrängen var varierande med öppna landskap och tät skog, även fullt med myror och en hel del mygg som surrade.

För vår yngste skytt, Robin Johansson som skjuter i HF13 gick det lite knaggligt denna gången. Han fick inte till det riktigt men hamnade på en tredjeplats med 232 poäng.

Jeff Freding fick en god start och kände att det skulle gå vägen. Men koncentrationen sjönk och målen blev knepigare. Efter rasten brukar Jeff skärpa till sig då han har fått lite mat i magen men denna gången hjälpte inte detta. Han halkade ner på en sjätteplats med 295 poäng i HF19.

I långbåge klassen var det som vanligt tufft. Jan som har smygtränat lite bakom huset kände sig i form. Han hamnade på en fjärdeplats i B-klassen men då de har slagit ihop A och B så blev det sammanlagt en 12:e plats med 254 poäng.

Det var en trevlig tävling med god stämning. Bra fikaplats med mat att tillgå och fina priser för de som vinner. Bonusgrejen är att man får skjuta på ett rörligt mål för en tia. En person drar ett vildsvin på en kärra med ett rep förbi två buttar. Under tiden får man skjuta så många pilar man hinner, oftast hinner man knappt med två, så det gäller att sikta ordentligt och ha lite tur. Den som träffar i mitten (15 poängaren) vinner en fläskbit.

Skribent: Jeff Freding

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info