Hoppa till sidans innehåll

Pallplatser för Huskvarna i Vaggeryd

19 MAJ 2007 10:09
Vaggeryds bågskyttar hade samlat 90 talet skyttar till start i sin 3D tävling. En bana som verkade passa Huskvarnas skyttar rätt så bra. Eller vad sägs om fyra starter och fyra pall placeringar.
  • Skapad: 19 MAJ 2007 10:09

Ulrik Rydberg

 

Tävlingen inleddes med ett litet tal av Kalle Jönsson till minne av Huskvarnas nyligen avlidne Hasse Svensson. Kalle som en gång i tiden även tävlade för Huskvarna.

I den något tuffa banan visade Jan Stavåker ännu en gång att han till en av de bästa långbågeskyttarna i Sverige. Jan 327 poäng räckte till en andra plats knappt efter segraren. Jan sköt jämt under hela dagen och hade inga direkta svackor någon gång under tävlingen.

Mest överraskande pallplatsen tog Ulrik Rydberg som vann motionsklassen. Ulrik som gjorde sin första tävling som compound skytt startade tävlingen med att skjuta ifrån svart påle. Men övergick efter ett 10 tal mål till att skjuta från längsta avståndet, röd påle vilket alla andra compoundskyttar gör. Slutpoängen blev 302 för Ulrik vilket är mycket bra med tanke på svårigheten på banan.

Delad tvåa i HC50 blev Leif Kedén på 327 poäng. Leif som denna gång satte de längre avstånden men tappade lite för många poäng på de kortare avstånden för att vara riktigt nöjd.

Till sist blev det även en tredjeplats för Pontus Stavåker i HK13. 275 poäng visar att Pontus spräcker 300 poängsvallen på någon av de närmaste tävlingarna.

Skribent: Erik Larsson

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info