Hoppa till sidans innehåll

Lyckat 3D DM för Huskvarna

19 AUG 2007 15:06
När Vetlands arrangerade årets DM i 3D skytte uppe vid skogen runt Tjustkulle så verkade Huskvarna skyttarna trivas riktigt ordentligt.
Med ett Svenskt sommarväder som vi nu fått vänja oss vid med både moln och regnskurar och lite lagom upp och nedförs mål som fanns på den något svåra banan. Men denna dag verkade de passa många Huskvarna skyttar.
  • Skapad: 19 AUG 2007 15:06En mycket överlägsen distrikmästare fick Huskvarna i Jan Stavåker som krossade sina konkurrenter i Långbågeklassen denna dag. Med 356 poäng och nästan femtio poäng före tvåan blev dagens tävling en enkel resa för Jan.

– Idag stämde det mesta och jag fick in ett jämt och fint flyt i mitt skytte sa en glad Jan Stavåker efter tävlingen.  Distriktsmästare blev även Leif Kedén som vann HC50 på 572 poäng, knappt före tvåan Roger Lindblom, BS Vaggeryd. Leif började dåligt på de första 10 målen men sen kom 15 poängarna lite oftare.

I HC19 som är elitklassen fick vi en femte och sjätteplats genom Tony Lindeberg och Elin Kedén. Tony som inte är någon utpräglad skogsskytt direkt och absolut inte någon van 3D skytt var jätte nöjd när han efter målgång fick reda på att det var hann som hade Huskvarnas högsta poäng idag.  Sexan Elin Kedén började mycket dåligt men gjorde en stark spurt och hade på slutet hela tio 15 poängare i rad. Elin var förövrigt bästa tjej för dagen. Men mest nöjd var nog Elin att hon slog sin far med en poäng. Håkan Karlsson blev fyra i HC40 med 332 poäng. Nu var inte Håkan hel nöjd idag.
 -Nej, jag hade tre bommar i rad på ett ställe vilket irriterade mig mycket menade Håkan.
Men efter dessa missar tog Håkan tag i skyttet igen och avslutade mycket fint. Jeff Freding noterade även han ett klart godkänt resultat. 272 poäng och en femteplats i HF19 är mer än godkänt. Även Jeff hade några bommar som han grämde sig över. Det här var en riktigt bra genomkörare för nästa veckas SM som avgörs i Skallsjö. Här skall Jan, Leif, Elin, Håkan och Rickard Johansson skall skjuta och fajtas om medaljerna.
- Det vore kul om vi i alla fall fick med oss minst en medalj hem. Potential finns hos flera av dessa skyttar om man bara har en bra dag avslutade Leif Kedén. 

Skribent: Leif Kedén

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info