Hoppa till sidans innehåll

Junior SM: Tre medaljer till Ida Andersson

15 JUL 2007 11:53
Under helgen har Junior-SM i bågskytte avgjorts i Södertälje och Stallarholmen. Huskvarna BK skördade stora framgångar genom Ida Andersson som tog medalj i alla tre dicipliner.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2016 20:26

Ida och Erik direkt efter Idas guldfinal.

 

På fredagen avgjordes jakt-tävlingen där Ida Andersson tog hem ett silver i DF13, endast 10 poäng för Pernilla Magnusson från Oskarshamn. Ida jagade Pernilla in i det sista men nådde inte riktigt ända fram. Ida var ändå väldigt nöjd med sitt skytte. Erika Harrysson kämpade ute i skogarna mot mycket meriterat motstånd. Men tack vara bra avståndsbedömning kom hon femma.

Lördagen bjöd på lika fint och soligt väder som fredagen. Men istället för jakt sköts det fältskytte. Ida Andersson sköt fantastiskt bra under hela dagen och ledde från start till slut. Under de sista fem målen tappade hon bara ett poäng per mål, vilket är väldigt bra. Detta gjorde att hon vann med hela 17 poäng över Pernilla Magnusson från Oskarshamn och hela 49 poäng till trean Maria Andersson från Malmö. Erika slutada återigen femma efter bra skytte på den andra hälfen.

På söndagen bjöd Södertälje på ett väldigt blåsigt väder, vilket gjorde det svårt för många. Skyttet stämde inte till hundraprocent för Ida under första biten av tävlingen, men hon kämpade hårt och lyckades jobba sig in i tävlingen mer och mer. Efter grundskjutningen slutade Ida på en andra plats, vilket gjorde att hon fick skjuta guldfinal mot Julia Carlbäcker från Gävle. Tyvärr räckte det inte hela vägen till guld, men Ida slutade på en andra plats. Både Erika och Ida slog sina personliga rekord under söndagen, trots det blåsiga vädret.

I och med Junior-SM är de stora utomhustävlingar över för juniorerna. Ida Anderssons kan se tillbaka på en fantastisk säsongen. SM-Guld inomhus, NM-silver (för en vecka sedan), SM-Silver i Jakt, SM-Guld i Fält och ett SM-silver i tavla.

Skribent: Erik Larsson

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info