Jenny och Ida tog Guld på SM

22 MAR 2009 19:51
Ida Andersson tog sitt första SM Guld i 16-klassen och Jenny sitt första i 13-klassen.
  • Skapad: 22 MAR 2009 19:51

I både DF16 och DF13 visade Ida och Jenny under lördagens kval att de hade bestämt sig för att slåss om gulden. Jenny Wredberg 542 poäng gav henne en andra plats efter kvalomgången endast fem poäng efter ledande Sandra Andersson från Nykvarn. Ida ledde DF16 med tio poäng efter att skjutit stabila 541 poäng.

Jenny och Linnea under kvalet

Jenny Wredberg fick, tack vara sitt fina kval stå över första matchen och gick direkt in i kvartsfinal. Där mötte Jenny Anna Cajsa Holmström från Järnvägens IF. Den matchen blev rätt tuff för en lite nervös Jenny. Men Jenny tog ändå hem matchen med 102 – 100. I semifinalen mötte Jenny Malin Svensson från Älvenäs . Jenny lyfte upp poängen lite och tog hem den matchen med 106 mot 98. I finalen ställdes Jenny mot lördagens kvalvinnare Sandra Anderson. Jenny hamnade direkt i underläge med två poäng. Men serie två och tre var det mycket hård fajt om poängen. Inför de sista tre pilarna var Jenny två poäng efter. Jenny avslutade genom att skjuta tre 10:or och satte enorm press på Sandra. Sandra lyckades inte hålla Jenny bakom sig utan i sista stund klev Jenny förbi och vann med endast ett poäng, 109 – 108.

Stilstudie på Ida

Ida Andersson fick en ganska enkel resa mot finalen, men lite trubbel fanns det på vägen. Efter att vunnit 1/8-delen och kvarten enkelt höll det på att då illa i semifinalen mot Tranås Therese Karlsson. Inför sista serien ledde Ida med 3 poäng som tillslut endast var ett poäng, 104-103. I finalen fick hon möte Cecilia Blomberg från Mjölby som var trea från lördagens kval. Ida fick ett stort övertag efter första serien. Men Cecilia gav sig inte utan knappade in, inför sista serien skilde det vara fem poäng mellan dem. Men då visade Ida att hon är bäst genom att avsluta SM med en 30:a. Ida vann matchen med 110-101.

Adam Knutsson gjorde sitt näst högsta resultat någonsin på 18m under lördagen genom att skjuta 501 poäng. Det räckte till en 21:a plats. Tyvärr ville det sig inte för Adam under söndagen som fick problem med sin pilbåge redan på uppvärmningen. Men Adam gav sig inte utan sköt sin 1/16-dels final. Tyvärr fick Adam tre stycken bom och hade inte så mycket att sätta emot, däremot visade Adam ett enormt sportmannaskick och sköt klart sin final som han vaslutade med en 10:a. Tyvärr rasade Adam till 31:a plats totalt.

I HF13 fick varken Robin Johansson eller Jespher Johansson upp flytet på kvalen. Robin sköt 410 poäng och hamnade på 32:a plats, vilket gjorde att han under söndagen ställdes om kvalvinnaren Marcus Lagneholt, som på lördagen skjutit hela 580 poäng. Den matchen blev för tuff för Robin som fick se sig besegrad med 118-85. Även Jespher fick en tuff första match. Efter kvalet hade 502 poäng och i sin första match sköt han 105 poäng, vilket inte räckte för att gå vidare. Jespher slutade totalt på en 20:e plats och Robin på en 32:a plats.

Linnea Karlsson sköt personligt rekord under kvalet, totalt blev det 429 poäng. I första matchen ställdes Linnea mot rutinerade Lisa Schlüter. Även fast Linnea satte enorm press på Lisa så räckte det inte hela vägen. Matchen slutade 97-92 till Lisas fördel. Linnea slutade på en 12:e plats.

I HK13 hade vi med ett gäng ganska nya skyttar. Men det skrämde dem inte från att skjuta riktigt bra på SM. Alla tre kilarna gjorde ett jättebra kval under lördagen. På söndagen lyckades Pontus Lewin och Joakim Gunnarsson att vinna sina första matcher. Onel vann tyvärr inte sin match efter hård fajt. Totalt slutade Pontus på en 13:e plats, Joakim på 15:e och Onel på 23:e. Men alla gjorde en bra insats och kommer inför nästa SM var mycket taggade.

Huskvarnas ungdomar fick även ta emot ett diplom från Bågskytteförbundet efter att slutat på en andra plats u Yngre Junior Trofén.

Allt som allt ett jättebra SM.