Jennie och Elin tog medaljer på Jakt-SM

24 SEP 2006 20:37
Det blev ett lyckat Jakt SM för Huskvarnas tjejer när Jakt SM avgjordes runt Rankåsstugan i Tibro under helgen. I strålande höstskrud fick bågskyttarna gå runt i den kuperade terrängen.
  • Skapad: 24 SEP 2006 20:37

Tuffast var helt klart målen som fanns i anslutning till slalombacken. I övrigt hade arrangörerna på många sätt lyckats lura många skyttar. Poängen var klart lite under vad skyttarna brukar prestera. Men visst fanns det några skyttar som ändå klarade av läsa av de många svåra avstånden.

Huskvarna hade 11 skyttar på plats och bäst gick det för klubbens tjejer. En mycket överraskande silvermedalj blev det för Jennie Knutsson i DF19. Jennie som haft nästan hela säsongen förstörd av så väl en axel som handledsskada. Men nu fungerade det mesta, framförallt under andra dagen då Jennie sköt upp sig från en fjärde plats med 985 poäng och knep en efterlängtad silvermedalj.

- Jag var lite orolig att inte handleden skulle hålla under två dagar, men när den gjorde det så kändes allt så lätt. Både själva skjutningen och avståndsbedömningen kändes hur skönt som helst berättade en glad Jennie efter målgång.

I samma klass hade Hanna Janeke det lite tuffare. Trots en femteplats men slagen med mer än 200 poäng så fick Hanna slita sig igenom banorna när formen hade uteblivit.

Nu blev det ytterligare en medalj till Huskvarnas bågskyttar genom Elin Kedén slog till med ett kanonskytte under båda dagarna. Elin som sedan sommaren börjat skjuta compoundbåge visade att den skjutstilen passar henne mycket bra. Elin som förövrigt precis även bytt till en ny båge visade sig trivas med den mycket bra. Delad ledning efter första dagen med Åsa Bohlin, Mjölby på 545 poäng och 30 poäng mer än rutinerade Petra Ericsson var ett toppresultat och ett bra utgångsläge inför andra dagen.

- Tyvärr fick jag några islag i armen under första rundan vilket gjorde att jag tappade några onödiga poäng sa Elin efter målgång.

Nu blev det tillslut rutinerade Petra som till slut vann på samma poäng som Åsa och Elin blev trea slagen med ynka 10 poäng. Men 1070 poäng är mer än godkänt av Elin.

Det blev ett litet annorlunda slut på tävlingen för Elin då hon var en av de som blev uttagen av RF:s dopingkommitté.

Övriga Huskvarna skyttar i Elit klasserna hade det inte lika kul. Både Jan Stavåker i långbågeklassen och Rickard Johansson i HK19 gjorde en mycket bra första dag. Men andra dagen är inget som de båda skyttarna vill komma ihåg då de föll ordentligt genom resultatlistan.

Bland de äldre skyttarna kan nämnas att Jan Ruthblad var nära medalj i HK60 men slutade fyra två placeringar för Leif Hackberg. Poängen för de två var 895 respektive 795.

Bland compoundskyttarna kan nämnas Kurt Frisk i HC60 som fick ihop 945 poäng. Kurt som var lite missnöjd då han inte haft millimetrarna på sin sida och därför tappat många poäng. Övriga Huskvarna placeringar i den klassen var Rolf Janeke elfte och Per Hackberg sextonde.

Leif Kedén tävlande i HC50 hade långt till formtopp. Massor av dåliga skott, lurad på avstånden och även lite okoncentration ibland gjorde att det bara blev en elfteplats denna gången.

Sammanfattningsvis kan Huskvarna klubben vara nöjda med sin skyttar i detta SM och då framförallt sina två medaljörer Jennie Knutsson och Elin Kedén.