Jan sopade banan i Vetlanda, två gånger

15 JUN 2008 18:56
Vetlanda arrangerade även dem en 3D tävling i helgen, där det var med deltagare från Huskvarna. Bäst gick det för Jan Stavåker som sopade banan i långbågeklassen två gånger.
  • Skapad: 15 JUN 2008 18:56

Banan var förlagd vid ett nytt ställe, nämligen vid motorstadion i Vetlanda, där det samtidigt pågick tävling. Men pausmusik och motorvrål är perfekt bakgrundsljud för en bågskyttetävling där man egentligen ska smyga på sig djuren.

Jan Stavåker vann överlägset LB-klassen på mycket imponerande 373 poäng, 33 poäng före tvåan Daniel Geis från Västbo. Bra gick det även för Adam Knutsson och Robin Johansson som knep andra och tredjeplatsen i F 13 på sina 270 och 267 poäng. Det blev en jämn match mellan klubbkompisarna in i det sista. Åter på tävlingsbanan finns också Veronica Gustafsson, som gjort come-back efter sin axelskada som hon fick i vintras. Hennes 292 poäng räckte till en femteplats i F 19, där Börje Jonsson, Växjö AIS vann på 403 poäng.

Vinst blev det i K 19 genom Reine Svahn på 315 poäng, nästintill 90 poäng före tvåan Mats Fredriksson, Växjö AIS. Vinst även för Erika Harrysson i DF 16 då hon sköt ihop 202 poäng.

Dominans i 10 klassen
I K 10 så dominerade Huskvarnas skyttar genom Axel Svahn, Tim Eckerström och Linnéa Karlsson. De knep andra till fjärdeplatsen. Dock räckte det inte hela vägen då vinnaren Andreas Englöv från Motala hade en jättebra dag och sköt ca 100 poäng mer.

Jan vann igen

Då banan var förlagd vid en gevärsskytteklubb så fanns det även tid för "lek" när Christoffer Herfindahl (vinnaren i C 19) fick för sig att skjuta en antilop på 300 meter. Pilen räckte dock inte så långt, utan han kom endast 180 meter, men Yngve Malmström toppade längdrekordet med 220 meter för compoundskyttarna. Naturligtvis ville långbågsskyttarna också testa deras bågar, där Jan Stavåker vann längdrekordet, också han på 220 meter. Inte så dåligt för en pinne och lina!

För övriga resultat, klicka här.

Foto: Vetlanda BSK

Skribent: Tom Pedersen