Janne föll i finalen

25 FEB 2007 10:41
I dagarna två har bågskyttetävlingen ”Boråshelgen” avgjorts i klubbens egen lokal vid Rydafältet. Huskvarna hade fem skyttar på plats och det blev en tuff dag för Jan Stavåker att upprepa segern i långbågeklassen från förra året.
  • Skapad: 25 FEB 2007 10:41

Med en nya bågen så var det tufft för Jan att få det riktiga flytet i skjutningen, men till slut kom några riktigt bra skott som gjorde att Jan tillslut knep en fjärdeplats i grundskjutningen.

Där började sedan man mot man skjutning (finaler) och Jan ställdes mot Ulf Mattsson, Gothia som vunnit grundskjutningen. Jan visade här ingen som helst respekt för Ulf, utan med en jämn skjutning blev det till slut en enkel seger för Jan med 96-88 på de 12 semifinalpilarna.

Det blev tuffare för Jan i finalen när han fick ställas mot ytterligare en Gothia skytt. Denna gång var det Dan Westerberg. Båda skyttarna följdes åt under de nio första pilarna och ställningen var 67-68.

- Skall sanningen fram så hade jag många kanter in på dessa pilar, sa Jan.

Men med en femma i början på de tre sista pilarna för Jan så var finalen körd. Dan visade inga tecken på att darra i skjutningen. Utan matchen slutade 87 – 91 till Dans fördel.

Då det endast fanns tre tjejer på startlinjen fick bl.a. Elin Kedén tävla mot herrarna. Elin var nära att knipa en fjärdeplats. Bara två ynka poäng saknades och då skall vi veta att Elin under hela dagen hade massvis av pilar precis utanför tiopoängsringen. Men en klart godkänd dag och 555 poäng med mersmak skall Elin vara nöjd med.

Leif Kedén hade det tungt, spred ordentligt i och runt den gula mittpricken. 538 är långt ifrån vad Leif gjort tidigare. Det är nog bara att träna på mera nu när det bara är tre veckor kvar till SM i Eskilstuna.

Huskvarnas ungdomar gladde ordentligt. Att det blev vinster var inte så svårt då båda bröderna Lennartsson var ensamma i sina klasser. I HC13 började Albin lite trevande men sköt upp sig ju längre tävlingen höll på. Albin hade även gett sig den på att domarna skulle få jobba och sköt minst en pil i varje serie i närheten av poängringarna berättade en av tävlingsledarna. 505 poäng blev slutfacit för Albin vilket är en del poäng ifrån hans personbästa.

Lillebror Edvin Lennartsson som nu gjorde sin andra tävling i HC10 sköt jämt och bra hela tävlingen. Slutpoängen 532 är klart godkänt och en av Edvins tränare Elin Kedén har redan lovat att Edvin kommer att öka ytterligare.

Till nästa helg är det DM i Oskarshamn som gäller för Huskvarnas skyttar.