Ida och Jesper klara för riksfinal i Yngre Junior Cupen

19 OKT 2008 17:53
Både Ida Andersson och Jespher Johansson togs sig vidare till riksfinalen i Yngre Junior Cupen genom två riktigt bra resultat under Höglandspilen i Vetlanda.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2016 20:26

Säsongens första inomhustävling är Höglandspilen i Vetlanda. I år var den tävlingen extra viktig för klubbens yngre juniorer. Ida, som vann sin klass (DF13) överlägset, togs sig enkelt vidare till finalen. Idas 577 poäng är en höjning av distriktsrekordet med 2 poäng. Idas segermarginal blev hela 44 poäng med tvåan Lisa Schlytler. Även Jesper Johansson knep en plats till riksfinalen. Jesper sköt väldigt bra under hela tävlingen. Han slutade på en femte plats med total 548 poäng och nytt personligt rekord. I början av december får Ida och Jespher slåss om medaljerna på riksfinalen i Borås.

Bilden: Jespher Johansson

I herrarnas compoundklassen var det oerhört jämt mellan klubbens två skyttar Tom Pedersén och Tony Lindeberg. Tom drog längsta stråt denna gången och vann över Tony med endast en poäng. Tom kom på en tredjeplats, med samma resultat som tvåan (dock med en tia mindre skjuten) 570 poäng. Hanna Janeke sköt sitt bästa inomhusresultat på fyra år. Hannas 513 poäng räckte till en tredje plats i fristilsklassen.

Huskvarnas yngsta skyttar visade också väldigt bra resultat. Jenny Wredberg vann DF10 med 532 poäng totalt. Axel Svahn och Oliver Petterson hade en intern kamp om silverplatsen i HK10. Axel gick som segrare denna gången efter en rejäl forcering i andra hälften.

För många av klubben skyttar var Höglandspilen den första tävlingen, vi hoppas från klubben att det gav mersmak och att vi kommer se er alla på tävlingsbanan snart igen.

Resultatlista