Ida och Erik på landslagsläger

25 AUG 2008 21:24
I slutet av september kommer Svenska Bågskytteförbundet att arrangera ett träningsläger för landslagsaktuella skyttar i fristil.
  • Skapad: 25 AUG 2008 21:24

På lägret kommer Ida Andersson att delta som den yngsta skytten. Ida har skjutit pilbåge i snart två år och redan etablerat sig skytt. Att Ida är med på detta seniorlandslagsläger betyder inte att hon i dagsläget är aktuell att skicka utomlands, däremot betyder det att hon är en tjej som förbundet vill stötta inför 2012 och framförallt 2016 års OS.

Att Ida får vara med i seniorsammanhang ska vi från klubbens sida vara väldigt stolta över. Det visar vilken potential det finns i klubben. Ida har tränat stenhårt och hela tiden fokuserat på att förbättra sitt skytte rent skjuttekniskt. Kan Ida kan andra killar och tjejer i klubben det med! Glöm inte det, fortsätt kämpa och ni kan också nå minst lika långt.

Även Erik Larsson kommer att vara med på lägret. Inte som skytt (var väl ingen som trodde heller) utan som ledare tillsammans med förbundskaptenen Per Bengtsson.

Under lägret kommer Ida och Erik få chansen att träna med en av världens bästa bågskyttetränare Mr Kim från Korea som kommer vara i Sverige i samband med lägret som hålls på Bosön i Stockholm.