Ida Andersson representerar Sverige på Junior-EM

10 JUL 2010 08:49
Den 13/7 drar Junior-EM igång. Huskvarnas Ida Andersson är en av två svenska damer som representerar Sverige i olympiska klassen.
  • Skapad: 10 JUL 2010 08:49

Laget till JEM består totalt av 8 st skyttar i fyra olika klasser. I den Olympiska damklassen kommer Ida Andersson och Malin Wallin, Stocka BS, representera Sverige. Ida tävlar denna gången i junior-klassen, en klass som Ida egentligen är för ung för. Men Ida kommer ändå tävla mot de äldre tjejerna för att på så sätt få bra träning inför kommande år.

Ida har under den senaste månaden visat att hon är i mycket bra form. Poängen har höjts rejält under de sista tävlingarna och träningarna. Redan innan JEM har Ida visat att hon tillhör den yttersta eliten i svenskt seniorbågskytte. Hur Ida står sig mot Europas elit juniorer är lite svårare att sia om. Att motståndet är tufft vet vi redan. Men Ida brukar tagga till väldigt mycket när de viktiga tävlingarna kommer.

Utöver det individuella skyttet har Ida även chans att tävla i den mixade lagtävlingen tillsammans med Sebastian Djerf från Lindom BK. Mixadelag är något som kommer mer och mer inom bågskyttet. Tävlingen går till som en vanlig lagtävling, skillnaden är att istället för tre skyttar av samma kön består laget av en dam och en herre.

Med på denna resa är även Idas tränare Erik Larsson. Erik är på Junior EM som lagledare för Svenska laget. Att ha Erik på plats kanske kan ge det extra lilla stödet för Ida som behövs under tävlingarna.

Först på onsdagen skjuts kvalet för att sedan avgöra lag under torsdagen. Blir det aktuellt så kommer finalerna skjutas på fredag och lördag.

Vill ni följa tävlingarna kommer resultaten uppdateras kontinuerligt på Ianseos hemsida. Erik kommer även försöka uppdatera informationen kontinuerligt från Tyskland.