Huskvarna glänste på hemmaplan

16 NOV 2008 17:56
Under söndagen arrangerade Huskvarna Bågskytteklubb en nationell inomhustävling för ungdomar. Deltagarantalet som hade sjunkit något från förra året gjorde att startlinjen, som annars brukar vara full, såg lite gles ut. Dock så gjorde inte det något på resultatnivån då ett distriktsrekord från 1997 slogs med elva poäng utav Mimmi Eriksson, Skogens IF i DC 13.
  • Skapad: 16 NOV 2008 17:56

Bäst gick det för hemmaskytten Ida Andersson som visat att hon tillhör den svenska eliten på juniorsidan då hon vann herrarnas fristilsklass med sina 577 poäng. Ida har tävlat i fyra tävlingar de två senaste helgerna och haft resultat mellan 575 och 581 vilket visar att hon är mycket stabil i sitt skytte. För klubbkompisen Jespher Johansson innebar dagens tävling en höjning av hans personliga rekord med en poäng. Jespher hade 278 i första omgången , vilket är precis under 28 poäng i snitt per serie vilket är riktigt bra. Jespher har ett år kvar i trettonklassen och chansen att slå sitt rekord ytterligare. På dessa poäng blev han fyra i klassen. På sjätte och sjunde plats kom Adam Knutsson och Robin Johansson.

Även i HK 10 stod Huskvarna i toppen. Oliver Pettersson vinner lätt över Axel Svahn på 504 respektive 474 poäng. I HK 13 sköt Pontus Lewin till sig en andraplats på 395 poäng. Det var tätt ner till trean Daniel Sundberg från Växjö som hade 388 poäng. Vann klassen gjorde Erik Karlsson från Rumskulla på 443 poäng.

Bilden: Jenny Wredberg

I F 10 var det en spännande match mellan Alexander Johansson, Rumskulla och Huskvarnas Jenny Wredberg under hela tävlingen. Alexander drog dock idag det längsta strået och vann knappt över Jenny med sina 534 poäng. Jenny som sköt 531 var endast ett poäng ifrån att slå sitt personliga rekord som hon slog för tre veckor sedan i Vetlanda. Jenny har dock ännu några chanser att slå sitt rekord under de resterande tävlingar som är kvar under året innan hon går upp i nästa ålderklass.

Ett stort beröm ska även tävlingsledningen med Erika Harrysson i spetsen ha för en bra genomförd tävling! Det visar inte bara på att klubben har bra ungdomar skjutmässigt, utan även arrangörsmässigt vilket är en trygghet inför framtiden.

Bilder från tävlingen går att titta på här.

Resultatlista

Skribent: Tom Pedersen