Huskvarna föll på millimetrarna igen

06 DEC 2008 16:55
Turen fanns inte på Huskvarnas bågskyttars sida när andra omgången av Allsvenskan avgjordes i Vetlanda. Huskvarna laget bestod av Hanna Janeke, fristil. Tom Pedersen, compound och Tony Lindeberg som denna gång fick skjuta klassiskt efter lite återbud i laget.
  • Skapad: 06 DEC 2008 16:55

Det var Hanna Janeke som denna gång stod för Huskvarnas flesta segrar och bästa skyttet. Hanna vann två av sina matcher men bästa skjutningen gjorde hon mot Vetlanda där hon ändå föll mot Sandra Nyberg som var i toppform.

Första matchen mot Borås stod 1-1 efter stor seger för Hanna och en lika klar förlust för Tony. Compoundmatchen för Tom var oavgjord och fick avgöras med shot-off pil. Här fick man ta fram skjutmåttet för att avgöra vilken som var närmast och men en futtig millimeter föll Huskvarna i den matchen.

Andra matchen mot Vetlanda så var det en klar seger för hemmaklubben. 2-1 slutade matchen efter två klara förluster för Hanna och Tony medan Tom vann knappt i sin match.

I tredje och sista matchen mot Skogens IF briljerade Hanna med ett mästerligt skytte och vann klart fristilsmatchen med 3-1. Tony föll med hela 4-1 i sin match. Nämnas här är att när Tony vann sin poäng så sköt han bara 10 poäng på de tre pilarna. Vilket borde vara något av ett bottenrekord i Allsvenskan.

Men det blev Tom som avgjorde segern till Huskvarna i shot-off mot Håkan Johansson, vilket även blev Huskvarnas enda seger denna dag. Nu ser det mycket svårt ut att kunna vinna gruppen säger lagledaren Leif Kedén. Vi ligger just nu sist, men den platsen skall vi snart lämna ifrån oss eftersom vi själva har nästa match hemma den 10 januari avslutar Leif.