Guld till Ida och silver till Linnéa

16 MAR 2011 06:40
I helgen avgjordes Junior-SM i bågskytte i Sundsvall. Huskvarna BK tog guld och silver genom Ida Andersson och Linnea Karlsson.
  • Skapad: 16 MAR 2011 06:40

Ida Andersson och Linnea Karlsson tog ett guld respektive ett silver under Junior-SM i bågskytte som avgjordes i Sundsvall. Ida Andersson vann juniorklassen efter ett fantastiskt skytte. Linnea Karlsson överraskade rejält, i yngre juniorklassen, med att ta ett silver.
Under lördagen sköts rankingomgången där Ida Andersson vann överlägset med 567 poäng. Ida slog tvåan, Cecilia Blomgren, med hela 22 poäng. Linnea Karlsson däremot kom lite mer underifrån. I rankingomgången låg Linnea på en åttonde plats efter hälften, men kämpade sig upp till en fjärde plats.

Vann i tre raka set
Direkt under söndagens finaler kopplade Ida greppet helt och hållet redan från 1/8-delsfinalen. Nytt för i år är att finalerna avgörs med set-system. Skyttarna möts man-mot-man i en finalsteg, men i stället för att totalpoängen efter tolv pilar räknas samman får skytten två poäng efter varje trepils omgång. Seger efter de tre pilarna ger två set-poäng. Först till sex set-poäng vinner. Av de fyra matcherna Ida sköt förlorade hon endast ett set och sköt lika i ett. Guldfinalen avgjorde Ida genom tre raka set mot Malmös Pia Larsson.
Linnea Karlsson överraskade under söndagen genom att vinna en mycket jämn 1/4-delsfinalen med 6 mot 4. Linneas skytte blev bara bättre och bättre under dagen, men i guldmatchen blev det för tufft för Linnea som förlorade mot Amanda Edlund från Stocka BS. Linnea säger efter tävlingen att hon inte riktigt förväntat sig ett silver, men tackar och tar emot det  med stor glädje.

Överraskad efter silver
För klubbens övriga skyttar överraskade Pontus Ståhlkrantz med att skjuta personligt rekord i rankingomgången med fina 501 poäng. Han placerade sig på en 23:e plats inför söndagens finaler. Tyvärr förlorade Pontus en mycket tuff 1/16-delsfinal. Robin Johansson fick i 1/16-finalen möta andrarankade Tobias Blomgrin från Lindome. Tobias blev för hårt motstånd för Robin som förlorade. Sofie Ståhlkrantz, som gjort klara framsteg tidigare under säsongen, kom på en nionde plats i rankingomgången. Sofie förlorade däremot 1/8-delsfinalen med Tranås Therese Karlsson.