Ida Andersson - Guld utomhus 2011

Guld till Ida Andersson på Senior-SM

25 JUL 2011 10:34
Ida Andersson visade i helgen att hon är bäst i Sverige. 18-åriga Ida vann sitt första Senior-SM guld utomhus efter mycket bra skjutning i väldigt tuffa förhållanden.
  • Skapad: 25 JUL 2011 10:34

Tavel-SM avgjordes i helgen u Hallsberg. Vädret var inte på skyttarnas sida vilket gjorde att skjutförhållanden blev tuffa. Under lördagens kval blåste skyttarna mer eller mindre bort och tävlingen handlade om att hantera vinden på bästa sätt. Efter halva tävlingen låg Ida på en delad andra plats bara två poäng efter ledaren. Under andra hälften var vinden lite lättare att hantera för skyttarna, tyvärr tappade Ida några placeringar mot slutet och hamnade på en tredje plats efter att skjutit 604 poäng. Kvalet vanns av Jenny Jeppson från Lund på 609 poäng.

Under söndagens eliminering var det inte bara vinden som störde utan även regnet. Vägen fram till guld-finalen höll på att stanna redan i 1/8-dels finalen där Ida mötte Jennie Knutsson från Grimslöv som gjorde come-back efter lång tids frånvaro. Jennie är en mycket rutinerad skytt med många landslagsuppdrag som junior. Men Ida sköt som bäst när det gällde som mest och besegrade Jennie i de sista två seten. I kvartsfinal fick Ida möta jämngamla Mjölby skytten Cecilia Blomgren. Den matchen vann Ida i storartad still med 6-0 i set.

Semifinalen var kanske på pappret den tuffaste där Ida fick möte Christine Bjerendal från Lindome. Christine och Ida möttes i Guld-final under inomhus SM i våras, då vann Christine. Ida öppnade den matchen med att vinna första setet enkelt. Andra setet vann Christine efter att skjutit 29 mot Idas 28. De nästa två seten vann Ida. Väl i final mötte Ida Andersson Elin Kättström. Ida tog direkt ledningen men Elin var snabb att kontra. Tredje setet var mycket viktigt att vinna rent psykologiskt. Ida sköt 27 mot Elins 24. Sen kontrade Elin i fjärde setet och tvinade fram ett avgörande set. Ida vann det setet med fyra poäng och fick sitt första senior-SM guld Utomhus.

Ida som fortfarande är junior, men som för tre veckor sedan var på Senior-VM i Italien fick även beskedet att hon får representera Sverige i Junior-VM som avgörs i Polen om fyra veckor. SM-Guldet var en bra indikation att formen mot JVM är bra.

Hanna Janeke gjorde ett av sina bästa SM i fristil. Hon låg på en sjunde plats efter lördagenskval, men förlorade 1/8-delen mot Nykvarna Karina. Tony Lindeberg gjorde ett bra kval men forlorade 1/16-delen mot Stockas Dennis Eriksson. Dennis Ståhlkrantz fick skjuta 1/32 dels match mot Daniel Byhlin från Hallsberg. Daniel hade kanske fördelen av hemma bana när han slog Dennis med 6-2