Final i östersjö korren - Björn Gustavsson i storform

01 MAR 2008 17:12
Björn, Ida och Elin tog hem guld i sina klasser. Compound-laget tog guld och fristilslaget fick brons.

Under lördagen samlades skyttar från hela distriktet för att skjuta finalen i Östersjö-korren. Huskvarna hade lyckats att kvalificera sex skyttar till finalen.

• Uppdaterad: 05 OKT 2016 20:26

Individuellt

Björn Gustavsson var i kanon form, han lyckades att kvala in till finalen som siste man och dessutom i sista sekunden till HF16. Men det hindrade inte Björn från att ta hem segern. Efter att slagit Charlie Svensson, från Rumskulla, i semifinalen med hela 109 mot 84 gick han vidare och slog Henrik Svensson, också han från Rumskulla, med 105 -100.

Även Ida Andersson stod för en riktigt bra prestation i DF16. Ida valde att ställa upp i 16-klassen istället för 13-klassen (18 m istället för 12 m). Ida avgjorde sin semifinal, mot Pernilla Magnusson från Skogens IF, redan efter nio av de tolv pilar man skjuter. Ida vann med 109 – 74. I finalen blev det tuffare motstånd. Länge såg det ut som att Lisa Appelqvist, också hon från Skogens IF, skulle vinna. Men hon lyckades inte hålla nerverna i styr, vilket gjorde att Ida gick om när det var 3 pilar kvar. Ida vann till slut med 105 – 97.

I DC19 kunde Elin Kedén titta på under semifinalen för att se vem hon skulle få möta i finalen eftersom hon var direktkvalificerad. I finalen mötte hon Mona Elving, från Väsbo. Elin slog Mona med 113-111 i finalen.

I HC19 hade våra skyttar det lite tungt. Både Tom Pedersén och Tony Lindeberg förlorade sina båda semifinaler knapp vilket gjorde att de två möttes i matchen om bronsmedaljen. Tony drog då det längsta strået och knep bronset.

Kurt Frisk fick en bronsmedalj med sig hem i klassen HC60 efter att förlorat semifinalen med endast en poäng.

Lagtävlingen

Både fristils laget och compound-laget hade kvalificerat sig till finalen. Huskvarnas compound-lag klarade att hålla favorittrycket och tog ganska enkelt hem segern efter att ha slagit Skogens IF (lag 2) i semifinalen och Skogen IF (lag 1) i finalen.

Tuffare var det för fristillslaget som förlorade en tuff semifinal mot Rumskulla. Huskvarna höll jämna steg med Rumskulla i tre serier med tappade 10 poäng i serie fyra vilket de inte kunnde ta igen under den femte och sista serien. I bronsmatchen vann laget mot Tranås ganska enkelt.