Hoppa till sidans innehåll

En blöt Lejonjakt

08 SEP 2009 17:17
I söndags hade Motala bågskytteklubb sin årliga 3D tävling Lejonjakten. Denna gången var det förlagt på Omber, Höje friluftsområde vid Vadstena. Denna tävling som är bland de sista som går, lockade med sig strax över 120 skyttar. Fyra trogna 3D skyttar från Huskvarna var där.

  • Skapad: 08 SEP 2009 17:17

Det var gråmulet och regnet hängde i luften. Mycket riktigt så kom det en skur precis innan tävlingen började. Banan var lagd som en tre-klöver med 2x15 mål. Märkningen var dålig och det hände flera gånger att man gick fel eller inte visste vart man skulle ta vägen. Målen var väldigt klurigt placerade och man lurades rejält av avståndet. Efter några mål så öste regnet ner. Som tur var höll det inte på så länge utan klarnade upp och blev riktigt fint.

Adam Knutsson som skjuter i HF16 vann sin klass med 259p. Robin Johansson i HF13 hade lite bekymmer med skyttet men kunde tillslut kliva upp på en andra plats med 254p.

 

För seniorerna gick det inte alls lika bra för. Jeff Freding som skjuter i HF19 brukar ha ett stabilt skytte. Under uppvärmningen så flöt det på riktigt bra och allt stämde. Ute på fältet var det helt annorlunda. Avståndsbedömningen stämde inte alls och bommarna var ett faktum.  Även för Jan Stavåker som skjuter långbåge brukar ha ett stabilt skytte. Men nu stämde det inte alls för Jan och han började undra vad det är som händer. Rent resultatmässigt så var det ganska lågt för de flesta skyttar och det kan ju betyda att banan var tuff.

 

Avslutningsvis tycker jag att arrangörerna inte riktigt tagit vara på de möjligheter som fanns då de hade tillgång till hela Höje kursgård. Det fanns knappt ingen mat att köpa och det som fanns att köpa var dyrt. Märkningen skulle jag vilja se en förbättring på, klarare färger och tätare uppsatta. Frånsett detta så gick prisutdelningen snabbt och smidigt och fina pokaler delades ut.

 

Se resultatlista.

 

Bildnotis: Så kan det gå om man bedömmer fel avstånd.

Skribent: Jeff Freding

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info