Hoppa till sidans innehåll

En annorlunda träningsdag

18 OKT 2010 12:03
Söndagen den 17 oktober upplevde jag och Jan Stavåker tillsammans med ytterligare ett 60 tal skyttar en kul och mycket annorlunda tränings dag i skogen utanför Kinna.
  • Skapad: 18 OKT 2010 12:03

Det var gamle Arrownet ägaren Björn Kjellhult som tillsammans med lite lokalbefolkning erbjöd ett antal skyttar att komma och träna lite annorlunda 3D skytte. Nog blev det annorlunda!

42 mål fanns i skogen och alla skulle skjuta på 40 mål, man fick alltså ta bort 2 valfria mål och detta skulle sägas till när man kom fram till ett mål som man inte ville skjuta. Här var det kul att höra hur alla tänkte olika.
Vidare så fick man även skjuta en andrapil men med ett -5 poäng om man fick en träff på den pilen.

Bland målen fanns många mycket utmärkande bl.a. uvar på stubbar helt utan backstopp, mål som rörde sig, en korridor på max 10 cm bred där en lite ekorre fanns som slutmål och till sist en fisk! Vem har tidigare skjutit på en fisk. Även ett så kallat clouten mål på närmare 60 meter fanns med och där fick många spänna sin långbåge ordentligt. Allt detta tillsammans med en underbar natur och en sen brittsommar dag gjorde denna träningsrunda till en kanan upplevelse.  Nu fanns det inga resultat men jag kan meddela att det gick bra både för mig och Jan.

Foto: Västbo BS (http://picasaweb.google.se/vastbo/Bjorns3DUtanforKinna)

Skribent: Leif Kedén

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info