Elin och Jennie gladde i Finspång

21 JAN 2007 10:50
Det var en del riktigt bra resultat som redovisades av Huskvarnas bågskyttar när Finspång arrangerade sin Vallonträffen. Närmare 160 skyttar hade letat sig till sporthallen och fick där se ett par riktigt bra överraskningar.
  • Skapad: 21 JAN 2007 10:50

Några av dessa stod Huskvarnas skyttar för. Rent tekniskt var det en fröjd bl.a. att se Jennie Knutsson skjuta i DF19, skott efter skott satt i tian. Att det inte gick att rubba hemma och OS-skytten Elin Kättström får Jennie leva med, för just nu är Elin helt överlägsen. Men 557 är mer än godkänt för Jennie. Hanna Janeke och Veronica Gustafsson hade de lite motigare idag. De höga poängen uteblev och Veronica fick till slut bryta efter lite för många islag i sin bågarm.

Dagens högsta Huskvarna stod annars Elin Kedén för som passade på att sätta ett personligt rekord med 561 poäng i DC19. Vilket räckte till en tredjeplats. Elin var länge med i toppkänning men fick ge sig till slut av segrarinnan Ingrid Olofsson, Sturarna.

En placering och många poäng före klubbkompisen Emila Gustafsson som efter ett litet uppehåll sköt sin första tävling på länge.

Klart godkänt får även trion Erik Larsson i HF19, Jan Stavåker i långbågeklassen och Reine Svahn i HK40. Erik som fick ihop 517 vilket räckte till en tionde plats slagen av bl.a. gamle klubbkompisen och förbundskaptenen Per Bengtsson som vann klassen klart.

Och Jan som knep en fjärdeplats efter 478 poäng. En fjärdeplats blev det även för Reine efter en fin spurt i HK40.

Ungdomar visade formtopp.

Nu var det flera ungdomar som stundtals visade mycket bra skytte, men där även en del djup dykningar kom att förstöra dagen för några. Det var mest att orken började tryta och med den blev även koncentrationen sämre.

En tredjeplats blev det för Carl Holmberg i HC13 trots bl.a. en bom i inledningen. 537 poäng är något som Carl snart kommer att slå med hästlängder som man brukar säga. Klubbkompisen Albin Lennartsson blev fyra efter att börjat dagen bra men tappat rejält på slutet.

Fyra blev även Ida Andersson som gjorde sin första tävling som fristilsskytt.- 430 poäng är klart godkänt, erkände en nöjd tränare vid namn Erik Larsson.

Klart godkänt får även HK13 skyttarna Pontus Stavåker och Erik Ringström som blev femma respektive åtta.

Två skyttar som faktiskt sköt bättre på slutet var Jonathan Johansson i HK13 och Axel Svahn i HK10. Till sist kan nämnas att flickorna Gabriella Johansson och Erica Harrysson i DF16 hade det motigt och fick aldrig det där flytet som man måste få för att nå de höga poängen.