Brons till Ida Andersson i Nordiska Mästerskapen

07 JUL 2008 10:24
Ida Andersson tog brons i den mycket hårda konkurrensen på Nordiska mästerskapen som avgjordes i Danska Nykobing i helgen.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2016 20:26

Ida fick inte riktigt skyttet att stämma perfekt under lördagens kval. Men hennes 642 poäng räckte till en tredjeplats. För första gången på många år deltog Finland under nordiska mästerskapen och de visade att de var på framåt marsch. Tvåan och fyran efter kvalet var båda finskor.

Under söndagen matchskjutningar gick det bättre för Ida som hittade tillbaka till sitt skytte. Hon fick, tackvara sin höga kvalplacering stå över första matchen och vann sin andra match enkelt. I semifinalen möte hon andra sidade Eeva Mäenpää från Finaland som Ida förlorade knappt med bara två poäng (109-107). I bronsmatchen fick hon möte första sidade Anne Marie Laursen från Danmark. Bronsmatchen blev en riktig rysare och var inte avgjord förens sista pilen, Ida vann med 112 mot 111 poäng. 112 poäng var det högsta poängen någon sköt i finalmatcherna.

Huskvarnas Erika Harrysson hade det tuffare, hon slutade på en 13:e plats (356 poäng) efter kvalet vilket gjorde att hon fick en väldigt tuff match mot fjärdesidade Stephanie Christensen från Danmark. Erika förlorade den matchen och tyvärr tog NM slut där för Erika. Det var Erikas sista Junior NM, nästa år är det seniorvärlden som väntar.