Bittert i Borås

18 JAN 2009 17:34
Det blev tyvärr inte som vi hade hoppats när Huskvarna i söndags sköt den sista omgången i Allsvenskan för säsongen. Klubben låg redan sist bland de fyra klubbarna i sydöstra Götaland men skyttarna hade förhoppningen om att kunna avancera i alla fall en placering. Laget bestod av Tony Lindeberg (C), Tom Pedersen (C), Jeff Freding (F) och Rickard Johansson (K).
  • Skapad: 18 JAN 2009 17:34

Det blev i slutändan lättare sagt än gjort. Huskvarna hade inte millimetrarna, eller kanske centimetrarna på sin sida. Första matchen mot Vetlanda blev inte lätt för varken Jeff eller Rickard när de fick möta Sandra Nyberg i fristil och Lennart Andersson i klassiskt. Båda Vetlandaskyttarna tog greppet direkt i matchen och siffrorna var inte till vår fördel. Dock så avgjorde Tony compoundmatchen på de tre första omgångarna när han sköt mot Björn Fransman. Matchen slutade 2-1 till Vetlanda.

I nästa match stod Borås för motståndet och här hade Jeff oturen på sin sida. Björn från Borås sköt i varje serie ett poäng mer än Jeff, vilket gjorde att slutställningen blev till Borås fördel. Likaså i klassikermatchen mot Lilli Jensen så hade Rickard några dåliga skott, och Lilli många bra skott. I compoundmatchen delade Tom och Tony skyttet, och så gjorde även Borås mellan Tommy Råberg och ’nyförvärvet’ Caroline Johansson. Efter 2-2 efter 5 omgångar blev det särskjutning där Tom sköt en klockren 10:a mot Tommy’s låga 9:a. Matchen slutade 2-1 till Borås.

I sista matchen mot Skogen var det inte mycket att göra när Oskarshamnsskyttarna inledde med 3-0 i de tre första serierna, i alla discipliner. I compound hade Håkan Johansson skjutit fullpott (90 poäng) efter de tre första serierna mot Tonys 28-29-29. Huskvarna lyckades senare få en pinne när Tom vann en serie över Mats Holmberg, compoundreserven i Skogens IF. Matchresultatet blev 3-0 till Skogen.

Det blev slutligen Vetlanda som tog finalplatsen uppe i Eskilstuna under SM-helgen.

Titta på bilder här.

Skribent: Tom Pedersen