Hoppa till sidans innehåll

Tony visar toppform i Oskarshamn

04 FEB 2007 10:47
Helgens bågskyttetävling, Blå Jungfrupilen sköts på söndagen i Oskarshamn. Det är en av de större tävlingarna här nere i de södra delarna av landet och lockade ungefär 160 startande. Arrangören hade dessutom fått tacka nej till flera skyttar i brist på plats i hallen.
  • Skapad: 04 FEB 2007 10:47

En av Tonys många bingo!

 

Huskvarna hade 11 skyttar startande. En som visade att han är i kanonform inför SM som går i mars månad är Tony Lindeberg som placerade sig som tvåa i HC 19 efter mycket övertygande 575 poäng. Endast ett poäng högre hade vinnaren i klassen, Christer Paulsson från Hässleholms BK. Ett inte heller så dåligt resultat presterade Tom Pedersen som sköt i samma klass. Som nybliven senior så sköt han ihop 570 poäng och slutade därmed trea. I den äldre compoundklassen sköt Kurt Frisk, som idag inte kunde prestera så som han brukar och var därmed inte riktigt nöjd med sitt resultat.

En annan duktig skytt är Jennie Knutsson som idag inte riktigt kunde fokusera på bågskyttet men lyckades ändå skjuta ihop 539 poäng i DF 19. Det var dock 36 poäng mindre än vad toppskytten Elin Kättström sköt, men med lite mer träning och fokus så ska Jennie också vara i de högre poängen. För två veckor sen sköt hon 561 vilket visar att resultaten kan variera från tävling till tävling. Fyra i sammas klass blev Veronica Gustafsson på 514.

Ida på väg uppåt

Den relativt nya skytten Ida Andersson har precis gått över från klassisk stil till olympisk stil, och sköt därför i klassen DF 13. Den här tävlingen så placerade hon sig på en andra plats efter att ha fått ihop 461 poäng. Ida är en av dem som deltog i hösten nybörjarträning och resultatet som Ida sköt säger att hon är en av Huskvarnas nya talanger på ungdomssidan.

I den äldre fristilsklassen, DF 16 deltog Terese Falk som blev åtta på 359 poäng. Nia och tia blev Erika Harrysson och Gabriella Johansson på 357 samt 319 poäng.

I den klassiska trettonklassen sköt Jonathan Johansson 394 och på det så blev han femma. Jonathan har precis klivit upp en klass och det innebär att man får skjuta på en mindre tavla. Det är något som Jonathan verka kunna hantera.

Reine Svahn i HK 40 var inte nöjd med sina 404 poäng. - Jag hade flera samlingar i tavlan, men på fel ställe. Jag kunde ha en kanonsamling i fyran, men jag lyckades inte få in pilarna i mitten, säger Reine efter tävlingen.

Skribent: Erik Larsson

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info