SM-brons till Reine Svahn

11 SEP 2006 20:42
Så har Huskvarna Bågskytteklubb fått ytterligare en ny SM medalj i samband med att Karlstad BK arrangerade SM i 3D. Tävlingen avgjordes under två dagar med 30 mål per dag i strålande solsken och en snarlik sommarvärme.
  • Skapad: 11 SEP 2006 20:42

Man hade förlagt tävlingen till Mariebergskogen mitt i centrum av Karlstad. Banorna var lite av det svårare slaget med många knivigheter för skyttarna att klara av. Det fanns långa avstånd, motljus, dolda skjutkorridorer och ibland även djur helt utan bakgrund som vid en miss var det samma som en förlorad pil.

Huskvarna hade sex skyttar på plats och största överraskningen var Reine Svahn som i sin andra 3D tävling knep en bronsmedalj. Reine låg fyra efter första dagen och när andra dagen började med tre bommar trodde nog både alla att den dagen var förstörd. Men Reine ville annorlunda och började skjuta fullpoäng efter fullpoäng och till slut räckte det till hans första SM medalj i HK40. Reine sköt bl.a. i samma patrull som Erika Seger, Tyresö. Reines glädje att bara slå Erica som så sent som förra helgen vann en brons medalj på JVM var mycket stor. Lägg till att Reine bara skj

För de andra seniorerna gick det inte lika bra. Leif Kedén startade första dagen mycket tveksamt men sköt upp sig ordentligt på eftermiddagen. Tyvärr gick det inte lika bra andra dagen och Leif föll till en åttonde plats i HC50. I långbågeklassen hade Jan Stavåker en liknande start, men med en mycket bra andra dag slutade Jan ändå bara på 23 plats i SM:ets största klass.

Ungdomarna gladde

Roligare var det med klubbens ungdomar som till hörde toppen i HK10 hade klubbkompisarna Patrik Stavåker och Oskar Tengberg samma poäng, 728 poäng vilket även var högsta poäng bland Huskvarnas skyttar . Men det var Patrik som knep tredjeplatsen tack vare en femtonpoängare mer än Oskar. Båda grabbarna kämpade bra i värmen och visade att de klarar av även en tuff tvådagarstävling.

Även Pontus Stavåker sköt bra, framförallt under andra dagen då Pontus klättrade ordentligt i resultatlistan när han sköt ett personligt rekord.