Hoppa till sidans innehåll

SM-Silver till Reine Svahn

16 MAR 2008 19:28
Det blev Elin Kedén som blev Huskvarnas första seniorskytt som tog en medalj på ett senior SM på många år. Detta skedde i helgen när SM avgjordes i Munktellarenan i Eskilstuna. Hela Sverige eliten fanns på plats så när som på Petra Ericsson och Morgan Lundin som saknades av olika anledningar.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2016 20:26


Elin Kedén (Arkivbild)

Elin var trea efter första dagens 60 pilar. Efter en jätte bra öppning med 287 poäng mattades Elin lite och slutade på 567. Under andra dagens eliminering omgång så försvann huvud favoriten Ingrid Olofsson som startade lite dåligt och kom sedan aldrig ifatt, utan slutade utan för finalskjutningen. Här blev tvåa med 286 poäng.

När semifinalen började så fanns det där lilla extra som man måste ha i en man – man skjutning. Flera pilar var precis utanför 10 an och detta gjorde att Elin fick jaga hela matchen ut. Malin Johansson, Kil höll för trycket och Elin föll klart. Men det blev tvärt om i bronsmatchen och här var det Elin som började bäst och hon lät aldrig Isabell komma tillräckligt nära för att gör match av det hela.

Medaljer blev det inte för varken Tom Pedersen eller Tony Lindeberg i HC19, båda gjorde i alla fall en godkänd insats och Tony gick vidare till andra dagens elimineringsomgång. Där blev det dock stopp efter att Tony gjort en av sina sämsta starter med tre stycken 27 poängare. Nu blev skyttet klart bättre och Tony avslutade med en bingo och hedern i behåll.
I damernas fristil så blev det respass direkt för både unga lyftet Ida Andersson och Hanna Janeke. Blott 15 åriga Ida skall nog vara nöjd med sina 512 poäng i sin första senior start. Men för Ida väntar snart revansch då junior SM går i Karlskoga om någon vecka och då förväntas en topp placering av Ida.

Jan Stavåker som under 2007 varit en topp skytt i skogen sköt bra och klarade sig ända fram till 1/8 final där han föll mot Tomas Eklund, Gävle med 94-90.
- Lite skillnad är det allt att skjuta tavla och att många norrlänningar just är specialister på att skjuta tavla inne, avslutade Jan.

 

Reine knep ett veteransilver

 

Reine Svahn tillsammans med sonen Axel (arkivbild)

Största överraskningen för dagen var nog ändå Reine Svahn som vann en silver medalj i HK40. Reine smög sig fram och gick vidare som sista skytt i så väl grundomgång som elimineringsomgången. När Reine sedan vann sin semifinal med 95-93 mot Bålstas Thomas Zetterström så var lyckan stor hos Reine.
Men han samlade ihop sig i finalen och med tre pilar kvar hade han 70-70 mot betydligt mer rutinerade Hans Hörnfeldt  från Sävsjö.
- Tyvärr höll det inte i det sista och jag föll med 95-90 efter de sista pilarna. Men jag är jätte nöjd ändå att jag gav Hasse en match sa Reine efter matchen.


Övriga veteraner får godkänt men räckte inte riktigt till denna helg då motståndet var för bra. Leif Kedén blev tolva i HC50 och Kurt Frisk elva i HC60.

Avslutningsvis kan sägas att detta var något av det bästa våra seniorer gjort under de senaste åren och bland annat blev Compoundlaget med Elin, Tom och Tony sexa med ynka fyra poäng från en bronsmedalj.

 

Resultat

Skribent: Leif Kedén

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info