Hoppa till sidans innehåll

Juniorena slog till i Oskarshamn

03 FEB 2008 10:44
I helgen när Skogens IF arrangerade sin tävling Blå Jungfrupilen så hade Huskvarna ett startfält med 10 skyttar på plats. Det märktes att tävlingen är en av Sveriges större tävlingar, då man hade fått in sex stycken (!) skyttar på varje butt.
  • Skapad: 03 FEB 2008 10:44


Bland Huskvarnaskyttarna så var det junioerna som stod för de främsta prestationerna.
I HF 13 placerade sig relativt nyblivne fristilsskytten Adam Knutsson på en tredjeplats på mycket imponerande 542 poäng. Detta var en rehjäl höjning av hans personliga rekord. Tätt efter Adam kom Jespher Johansson på 538 poäng, även han med ett nytt personligt rekord. Killarna stred under hela tävlingen mellan serierna. Den ena serien ledde Adam och den andra ledde Jespher. Vi får se hur dem utvecklas i framtiden!
I HK 13 blev det ännu ett personligt rekord till Robin Johansson som under tävlingen fick ihop 378 poäng. På dessa poängen blev han sexa i den mycket konkurrenshårda klassen.

Bland senioerna så fanns det en junior, nämligen Ida Andersson som idag fick ställa upp i DF 19. Hon och Hanna Janeke följdes åt genom hela tävlingen men Ida drog under denna tävlingen det längsta trået med sina 509 poäng, mot Hannas 505. Dessa resultat får anses som mycket bra trots att man kunde ana något missnöje hos skyttarna. Trots resultaten så placerade man sig sjua och åtta i klassen.
I DC 19 så, tro det eller ej....ännu ett personligt rekord av Elin Kedén på mycket fina 570 poäng. Elin var nog dock lite missnöjd i sista serien när hon hade en 27:a, med alla tre pilarna i recurvtian. Det blev dock tilll slut en höjning av hennes personliga rekord i compoundklassen med ett poäng. I HC 19 var det kamp mellan Tom Pedersen och Tony Lindeberg. Inför de tre sista serierna så låg de lika men Tony visade bra skytte och vann till slut "klubbkampen" med sina 572 poäng mot Toms 568. Tom hade precis som Elin i sista serien en riktig (vad han skulle säga) "skit 27:a", där alla tre pilarna sitter precis utanför 10:an. Det gick knappt att se gult emellan pilen och linjen, men alla tre blev utdömda.
I HC 40 återfanns Håkan Karlsson på linjen, något nervösare än när han skjuter på 3D djur i skogen. Håkan hade några riktigt dåliga serier i början av tävlingen men återhämtade sig sedan för att landa på slutresultatet 540 poäng. Men glöm inte att 540 poäng är 27:or i snitt, vilket innebär enbart gult! :)
Åter på skjutlinjen, efter ett års "vila", var Kurt Frisk i HC 60. Kurt hade lite problem med releasern och fick därmed många skott i åttan vilket gjorde att Kurts vanliga poängsnitt sjönk lite. Man får dock berömma honom för hans lugn, trots dåligt skytte.
- Det spelar ingen roll om jag skjuter en dålig pil. Den sitter ju redan i tavlan och då kan man inte göra så mycket åt det. Pilen är ju redan skjuten, sa Kurt efter tävlingen.


Så här kan man se ut efter en dålig serie :)

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info