Jakt SM i Tived avgjort

27 SEP 2010 10:24
Årets arrangörer för Jakt SM, Tiveds IF, stod för ett spektakulärt arrangemang då tävlingen arrangerades i en nationalpark där både TV och andra medier gjorde inslag. Enligt SBF hade arrangörsklubben, som är mer eller mindre nystartad, dessutom skrapat ihop massor med funktionärer som aldrig någonsin sysslat med bågskytte tidigare.
  • Skapad: 27 SEP 2010 10:24

Till skillnad från Huskvarnas SM-tävlingar så var det inte riktigt så fint väder, och graderna hade säkerligen kunnat vara lite högre. Dock fanns det 201 skyttar som hade åkt till Tived för att göra upp om årets sista SM-medaljer.

Av dömma av bilderna från tävlingen går det att urskilja en och annan backe vilket måste ha passat Huskvarnas skyttar ganska bra. Dock ville det sig inte riktigt, och trots många bra individuella prestationer så fick ingen med sig en medalj hem - av någon valör.
För att nämna några bra prestationer hade Håkan Karlsson, HC 21 (bilden) en bra skjutning första dagen med sina 510 poäng. Noteras ska naturligtvis att Håkan också nyligen köpte in en ny "superbåge" som tar sin tid att lära sig hantera. Även Roger Ståhlkrantz gjorde en riktig toppenrunda med 470 i HK 21 under dag två. Det här var Rogers andra (?) tävling i skogen vilket verkligen visar på att det finns mer att ta av nu när inomhussäsongen börjar. Första dagen var däremot inte lika bra, varför Roger droppade några placeringar.
I HK 60 finner vi klubbens äldre elit där ordföranden Jan Ruthblad hade lovat en medalj, men tydligen blev det problem på vägen. Jan ska dock vara nöjd med sina 465 och 445 poäng under de två dagarna. Leif Hackberg gjorde ett rejält ryck andra dagen och hoppade upp två placeringar när han dunkade in 450 (!) poäng under dag två.

Tiveden hade precis som Huskvarna även en ungdomstävling där det inte fanns någon SM-status. I den tävlade Dennis Ståhlkrantz och han gjorde en riktigt bra tävling - en tävling han också vann med närmare 200 poäng över tvåan. Dennis sköt 505 första dagen och 525 poäng andra. Totalsumman hamnade på 1030.

Skribent: Tom Pedersen