Hoppa till sidans innehåll

Ida representerar Sverige i Italien - Uppdaterat Torsdag

16 MAJ 2010 10:21
På tisdag börjar European Junior Cup - en internationell juniortävling i tavelskytte som denna gången arrangeras i Reggio, Italien.
  • Skapad: 16 MAJ 2010 10:21

Ida Andersson är en av skyttarna från Sverige som får åka på tävlingen. Det blir Idas första officiella landslagsuppdrag sedan hon kom med i juniorlandslagsgruppen för cirka ett och ett halvt år sedan. Tävlingarna börjar den 18 maj och ska vara slut den 23:e maj. Under onsdagen skjuter de kval 72-pilar på 70 m. Dessutom kommer även 1/32-del finalerna skjutas.

 

Torsdagen bjuder sedan på ett spännande kval till Ungdoms-OS. 15 damer gör upp om de två sista platserna till Singapore.

 

Ida blir den andra skytten under 2000-talet från Huskvarna BK som får äran att representera sitt land på internationiell mark. Den andra skytten är Emilia Gustafsson som fick åka på EM och VM 2005.

 

Torsdag:

Tyvärr räkte det inte hela vägen, men Ida fick visa att hon kan skjuta högre poäng än igår.
Efter mycket fin kvalskjutning låg Ida på en tredje plats. Första 36-pilarna sköt hon 285 poäng, men sista hälften sköt hon hela 302 poäng vilket var högsta resultatet. Väl i kvartsfinalen mötte Ida danskan Anne Marie Laursen. De två följde varandra och sköt ett poäng mer eller mindre fram tills sista serien. Ida var då tvungen att vinna för att pressa fram en särskjutning. 23-21 blev det till Ida fördel.
Väl i särskjutningen sköt båda tjejerna varsin sjua, domarna fick mäta skillnaden och segern gick till Danskan som hade sin pil knappt en mm närmare centrum än Ida.
Nu väntar mixade lagmatchen mot Ryssland runt kl 16.00.

Onsdag:

Efter en natt med hotellstrul var äntligen tävlingen igång. Ida sköt första 36 pilarna bra, misstänker att Ida gärna velat skjuta några poäng till. Men efter hälften låg hon 31:a med 288 poäng. Andra hälften gick lite segare och Ida sköt 279 poäng och tappade några placeringar.
I 1/32-dels finalen förlorade tyvärr Ida knappt och totalt hamnade Ida på en 35:e plats. Helt OK placering med tanke på att hon först nästa år ska tävla i juniorklassen. Imorn väntar kvalet till Ungdoms-OS.

Tisdag:

Måndagen slutade för Idas del fast i Rom. Enligt KLM skulle de sedan få flyga till slutdestinationen kl 9 på morgonen, men de kom iväg först kl 17. Väl på plats i Reggio visade det sig att hotellet var överbokat från arrangörens sida. Slutligen blev Ida ett dygn försenad och fick tyvärr inte möjlighet att träna idag. Men det ska nog inte spela så jätte stor roll. Imorgon börjar tävlingen...

Måndag:

Resan för Ida började med problem i Köpenhamn. Alla flyg till Amsterdam (där de skulle mellanlanda är inställda pga askmåln. Som det ser ut nu kommer de att få övernatta i antingen Amsterdam eller Rom. Tävlingen börjar först på onsdagen så förhoppningsvis ska de ha hunnit ned till dess. Det som kan bli lidande är träningen som är imorgon.

Följ tävlingen här

 

Det var svårt att hitta Ida på någon bild från Italien...

Skribent: Erik Larsson

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info