Ida Andersson vann Senior SM

07 MAR 2010 16:34
Helt i en egen klass var Ida Andersson redan från lördagen ända fram till finalen som hon enkelt vann mot landslagsrutinerade Jenny Jeppson.
  • Skapad: 07 MAR 2010 16:34

Lördagen startade Ida med att vinna hela kvalet. Efter halva tävlingen låg hon på en femte plats efter att skjutit 280 poäng av 300. Andra hälften satte hon riktig hög fart och sköt hela 289 poäng. Totalt blev det 569 poäng som räckte till en tre poängs ledning mot Vetlandas Sandra Nyberg.

Tack vare ett mycket bra kval fick Ida ett bra upplägg inför söndagens finalskjutningar. Första matchen öppnade Ida med att skjuta sex tior i rad. Totalt sköt hon 115 poäng av 120. I åttondelsfinalen mötte hon juniorkompisen Cecilia Blomgren från Mjölby. Även denna matchen sköt Ida riktigt höga poäng och vann enkelt med 114 mot Cecilias 107. Väl i kvartsfinal mötte hon rutinerade veteranen Christa Bäckman from Karlsvik. Kvartsfinalen var den första riktigt tuffa matchen för Ida eftersom Christa skjutit 112 som bäst i finalen tidigare. Men även den matchen vann Ida med siffrorna 114-109.

Ända fram till kvartsfinalen var Idas 115 poäng det högsta poänget som skjutits av någon dam under helgens finaler, men i ena kvartsfinalen slog Lindomes Christine Bjerendal till med hela 117 poäng. Så när Ida och Christine möttes i semifinal var det uppgjort för en tuff match. Hela vägen fram till de tre sista pilarna var det helt jämt mellan tjejerna. Idas enorma fokus tog överhanden och gjorde så att hon drog ifrån med två poäng under de sista pilarna och vann med 115-113.

Finalen blev en repris på fjolårets SM-final där Ida förlorade mot Jenny. Denna gången hade dock Ida ett stort övertag eftersom hon skjutit mycket högre poäng under båda dagarna än vad Jenny gjort. Matchen började med att Ida låg under med två poäng efter tre pilar. Men andra serien sköt Jenny bort sig genom att skjuta 26 av 30 poäng, då passade Ida på att rycka ifrån och ta ledningen. Väl i ledning drygade hon bara ut ledningen mer och mer mot Jenny. Slutresultat blev 114-109.

Redan som 16-åring har Ida hunnit med ett silver och ett guld på Senior-SM. Dessutom gjorde Ida en otrolig bedrift genom att vinna kvalet och sedan svara upp mot förväntningarna i finalmatcherna.

Klubbens överaskning

Det var inte bara Ida som gjorde en strålande prestation i DF utan även Sofie Ståhlkrantz gjorde mycket bra ifrån sig. Efter lördagen låg Sofie på en 24:e plats men genom en kanonsöndag slutade hon på en 15:e plats.

Första matchen vann Sofie ganske lätt med 96 mot 84. I den andra matchen ställdes hon med den 9:e rankade Rozemarÿn Dekker. Den matchen tvingade hon till särskjutning efter att båda skjutit 105. Sofie sköt en tia på första pilen och vann den matchen. I åttondelsfinalen ställdes hon mot Idas kvartsfinalmotståndare Christa Bäckman, Karlsvik. Christa blev lite för svår för Sofie som förlorade, 112 mot 99.

Länk till Huskvarnas bildsida.

Resultat Lördag
Stegar från Söndagen