Helgens fristilsskola

14 JAN 2007 10:53
Under helgen har det varit full aktivitet i Träffpunkten. Klubbens tränare arrangerade en fristilskola för alla i klubben. Tanken var att de skyttar som ännu inte testat att skjuta fristil skulle få en bra start.
  • Skapad: 14 JAN 2007 10:53

Under lördagen drillades skyttarna hårt för att lära sig grunderna i fristil. Många hade problem i början med det nya sättet och ankra och att hitta rätt draglängd så ”klickern” inte ”klicka” för fort eller för långsamt. Eftersom dagen började med filmvisning av koreaner som sköt sönder soyabönor så slutade lördagen med en tävling. Träffa godis hängandes i snöre. Många lyckades riktigt bra, men bäst lyckades Oscar och Jeff.

Under söndagen fortsatte träningen med målet att förfina skyttarna teknik. Tränarna jobbade framförallt med att få skyttarnas kroppshållning bra och även att få axlarna att ligga rätt. När vi tittade på skyttarna under sista timmen så ser vi att det redan ser väldigt lovande ut för väldigt många. Fristilsskolan kommer nu att fortsätta två tisdagar framåt för att göra skyttarna ännu bättre.

Förhoppningsvis har vi sett startskottet för någon eller någras satsning mot de Olympiska Spelen om ett antal år framåt.