Hoppa till sidans innehåll

Guld och silver i Gislaved

25 AUG 2009 20:05
I helgen hölls 3D DM för Sydöstra Götalands distrikt. Värd var Västbo bågskytteklubb som hade lagt banan vid Eriksdal utanför Gislaved. Fyra skyttar från Huskvarna var där i morgondimman. Det var bitvis kyligt men efter några uppvärmningspilar var kroppen varm.
  • Skapad: 25 AUG 2009 20:05

Tyvärr så var det dålig uppslutning, bara ett femtio-tal skyttar hade anmält sig. Knappt hälften av vad det brukar vara på en ordinarie 3D tävling. Man kan fråga sig vart alla skyttar har tagit vägen?

Banan var en slinga med 30 mål. Det var riktigt fina mål med sköna miljöer som gjorde att det blev en fröjd att skjuta. Banläggaren här hade ett öga för design.

Bra gick det för Robin Johansson i HF13 som sköt personligt med 319p som han kammade hem guldet med. Likaså för Adam Knutsson som sköt riktigt bra i början men tappade lite sen mot slutet. Han fick ihop 300p och kunde därmed få hem guldet i HF16.
Jeff Freding som sköt mediokert genom tävlingen hade i alla fall marginalerna på sin sida och kunde få med sig en silvermedalj i HF19 med 314p.
För Jan Stavåker blev det även här en silvermedalj att ta med sig hem från långbåge klassen. Nu var det så att alla långbågar fick skjuta från samma avstånd för att göra det mer rättvist. Annars så brukar Jan skjuta i den internationella klassen där avståndet är lite längre.

Överlag var det en mycket trevlig tävling. Banan var ganska intensiv och man behövde inte gå några längre sträckor innan nästa mål dök upp. Vädret var på topp för en tävling, varken för mycket sol, vind, skugga eller något regn. Dessvärre tycker jag det var en dålig stil av bågskyttefolket att inte dyka upp när det arrangeras sånna här fina tävlingar, skärpning!!

Skribent: Jeff Freding

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info