Hoppa till sidans innehåll

Fyra Huskvarnaskyttar kvalificerade till finalerna

23 FEB 2010 11:08
Östersjökorren har pågått de senaste 6 veckorna, en korrespondansserie där skyttarna skjuter 30 pilar varje vecka och tävlar om en finalplats i Vetlanda.
  • Skapad: 23 FEB 2010 11:08

Huskvarnas skyttar har visat hög klass, och det gick efter bara två omgångar att förutspå vilka som skulle kvala in till finalen. Den nydebuterade klassikerskytten Viktoria Kvarnström vinner lätt DK16 före Irma Moritz ifrån Vetlanda, med ca 300 poäng. Viktoria toppade sina serier genom att skjuta 220 poäng en omgång.


För fristilsskyttarna placerade sig Sofie Ståhkrantz tvåa efter Ida Carlsson, Tranås. Både Sofie och Ida har skjutit 266 i deras bästa omgång, vilket innebär att om tjejerna möts i en final kommer den med säkerhet att bli spännande. Fyra och sista inkvalad blev Jonna Olell med en toppnotering på 234 poäng. Som sista skytt för Huskvarna startar Tom Pedersen i HC21, som blev tvåa i kvalserien efter Håkan Johansson, Skogens IF. Toms toppnotering var 293 poäng.

Om finalerna kan skjutas på lördag (27/2) är ännu inte säkert. Det har skett en dubbelboknings av skjutlokalen i Vetlanda vilket innebär att finalen kan bli uppskjuten till april om inte arrangören hittar en annan lokal.

Finalstegen blir således att ettan möter fyran, tvåan möter trean. De som vinner respektive match går vidare till guldfinal, och de andra två bronsfinal. Även lagskytte kommer att genomföras, där Huskvarna kommer att ingå i distriktslag.

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info