Hoppa till sidans innehåll

En regnig dag i Vaggeryd

11 MAJ 2010 15:19
Det blev en kall och blöt dag för våra skyttar när de på lördagen åkte till Vaggeryd för att tävla i Vaggerydsjakten. BS Vaggeryd hade ett par år tillbaka en svensk jakttävling som hette Vaggerydsjakten men som nu är utbytt mot 3D djur. Detta medförde mindre jobb och dubbla antal starter.
  • Skapad: 11 MAJ 2010 15:19

Hela 127 anmälda skyttar var det till tävlingen, men i sista minuten blev det ett bortfall på 20 skyttar. Man kan spekulera i om det var vädrets makter som hade skrämt en del. Nu var det 4-5 grader och regnet silade ner stort sett hela tiden förutom ett litet uppehåll mitt under tävlingen.

Veronica Gustafsson som skjuter i DF21 var nu ensam tjej och fick hoppa in bland killarna i HF21. Det blev en tung start för ”Verra” då hon bommar första målet. Detta sätter troll i huvudet och det är lätt att bli osäker, men Verra ryckte upp sig och sköt riktigt bra sen mot slutet. Hon fick tillslut 192 poäng. Jeff Freding som skjuter i samma klass gick det väldigt bra för, ända till näst sista målet. Då var koncentrationen låg, han var hungrig, blöt och frusen och första bommen var ett faktum. Nu skrapade han ändå ihop 223 poäng som han är ganska nöjd med.

För Björn Gustavsson och Jespher Johansson i HF16 gick det lite si och så för. Björn och Jespher bommade en del men lika glada är de för det, men gladast är nog djuren. Björn fick 168 poäng och tog en tredjeplats medan Jespher skrapade ihop 159 poäng och blev fyra. Våra juniorer i HF13 klassen var det Robin Johansson, Joakim Gunnarsson och Linnéa Karlsson som fick tampas om vem som skulle få stå överst på prispallen. Nu blev det Robin som drog det längsta strået med 226 poäng. Det kan sägas att Robin är en van 3D skytt jämfört med Joakim som gör debut i sin första 3D tävling, lika så för Linnéa är det andra gången hon är med och tävlar i 3D. Joakim fick 208p och Linnéa fick 160p.

Axel Svahn är relativ ny i 13-klassen och fick det tufft i HK13 med avstånden, Axel fick 139p. Pappan Reine Svahn som skjuter i HK21 fick ihop 199p. Även Leif Gustavsson är en klassikerskytt i HK50 som tog steget upp till en andra plats med 136 poäng. Det är riktigt tufft i långbågeklassen för Jan stavåker. Nu hade han 30 andra skyttar att tampas med och Jan hamnade på en 10:e plats med 162p.

Som vanligt var det en trevlig bana som arrangören hade gjort. Det fanns gott om mat för den som var hungrig, vad sägs om våfflor med grädde och sylt. Vi tackar Vaggeryd för i år och hoppas att nästa år kommer att vara strålande vackert väder.

Skribent: Jeff Freding

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info