Elin visar stigande form

05 NOV 2006 20:34
Vid höstens andra inomhustävling för Huskvarnas bågskyttar visade Elin Kedén en klart stigande toppform. Vid tävlingen ”Munktellträffen” i Eskilstuna som lockat närmare 180 skyttar till start. Detta är en av de största tävlingarna förutom SM som hålls i Sverige.
  • Skapad: 05 NOV 2006 20:34

Det fanns fem skyttar från Huskvarna på plats och bäst gick det för Elin Kedén som sköt ihop 558 poäng i DC19 och en femteplats på samma poäng som fyran blev det i ett mycket bra startfält. Elin hade problem i början av tävlingen med islag i armen, något som störde hennes skytte ordentligt i början. Men efter hand kom hon in i sin rätta skjutstil och då började även poängen att öka. Elin som sedan i sommar bytt skjutstil från fristil till compound nu helt klart visat att hon bemästrar båda skjutstilarna lika bra.

Klubbkompisen Emilia Gustafsson hade det betydligt tuffare i samma klass. Sjundeplats och medelmåttliga 529 är inget som Emilia normalt skulle vara glad för.

- Det är inte mycket som stämmer just nu men det beror på att jag inte hunnit träna något den sista tiden sa en inte allt för nedstämd Emilia efter tävlingen. Emilia som flyttat till Eksjö och där studerar kommer snart att få tillgång till träning i Eksjö och då tror jag att Emilia som förra året deltog i juniorlandslaget snart är tillbaka i gammal god form.

Hanna Janeke blandade sitt skytte med såväl eleganta som slarviga skott. Hanna verkade inte komma in i någon bra rhythm med sitt skytte i dag. 466 poäng och en sjätte plats i DF19 är en liten besvikelse då Hannas skytte sett mycket bra ut på träning den sista tiden.

En som dock visade en mycket fin uppåtgående form är Erik Larsson som fick ihop 511 poäng blev elfte man i det stora startfältet i herrarnas fristilsklass. Erik som kanske inte satsar så hemskt mycket på sin egna träning utan i första han satsar på en tränarkarriär där han för övrigt snart kommer att ingå som instruktör i en satsning på Sveriges B-landslag.

En som Erik tränat lite hårdare med sista tiden är Isabella Rydberg, en av Huskvarnas unga fristilskyttar som denna gång blev den enda som fick beträda prispallen. En tredjeplats i DF13 på 508 poäng är klart godkänt även om inte tekniken såg så bra ut. Framförallt är det släppen som inte stämmer för Isabella. Men när även detta börjar funka kommer vi att få se betydligt högre poäng från Isabella, var så säkra.