DM avgjort i Idrottshuset

10 MAR 2008 10:48
För första gången stod Huskvarna som arrangörer för DM i Jönköpings Idrottshus D-hall. Det blev ett tufft och jämt DM med många framgångar för våra skyttar. Lokalen var jättebra för bågskytte, ljuset i hallen var något av de bästa som många skyttar upplevt. För att alla skyttar skulle få plats så blev det lite trångt på skjutlinjen.
  • Skapad: 10 MAR 2008 10:48

Skjutlinjen.

Trippelsegrar

Att det var tufft syntes i HC19 där våra egna skyttar Elin Kedén och Tom Pedersen till slut fick dela på guldmedaljen då båda sköt 571 poäng. Båda hade exakt samma antal 10 och 9 poängare. Nämnas kan att Elin ledde med 3 poäng inför sista omgången, men när Tom sköt en bingo i sista omgången så började Elins nerver svikta lite. Eftersom Tony Lindeberg knep tredje platsen så blev det alltså en trippel i HC19 för Huskvarna.

Samma hände i DF16 där Ida Andersson vann lätt före klubbkompisarna Erika Harrysson och Gabriella Johansson. Att sedan Håkan Karlsson skulle bli tvåa i HC40 var en stor överraskning, Håkan ledde efter 30 pilar men blev till slut slagen med en ynka poäng av segraren.
Erik Gunnarsson blev fyra i HK19 på 464 poäng i sin första tävling för klubben. En placering som Erik är van vid efter sin tid som ungdomsskytt i Falun där han blev fyra på alla sina starter.
I HK40 blev Reine Svahn fyra en poäng från tredjeplatsen och även en poäng mindre än Erik. Fjärde plats blev det även för Kurt Frisk i HC60.
Hanna Janeke startade riktigt bra i DF19 med 262 poäng men orkade inte hålla samman sitt skytte på slutet utan slutade sex med 509 poäng.

Övriga skyttar som gjorde bra ifrån sig var bl.a. Jenny Wredberg som vann DF10 på 500 poäng vilket troligen var ett personligt rekord med flera poäng. Jespher Johansson blev trea i HF13 efter en lite bättre andra del av tävlingen. 513 poäng är klart godkänt men Jespher har skjutit ännu bättre på träning den sista tiden, så här kommer säker mer poäng under den närmaste tiden. I HK10 blev Oliver Pettersson tvåa på 474 och Axel Svahn fyra med 423 poäng. Linnea Karlsson kämpade på bra och blev tvåa i DK10 med 341 poäng.

Lagframgångar

Compoundlaget (Arkivbild, 2006)
Compoundlaget, (Arkivbild 2006)

Till slut blev det även tre lagmedaljer, ett guld i C19 genom Elin Kedén, Tom Pedersen och Tony Lindeberg. Plus att det blev två tredje platser i F19 av Ida Andersson, Hanna Janeke och Erika Harrysson. Den sista tredje platsen vann K19 laget bestående av Erik Gunnarsson, Reine Svahn och Sara Schmidt.

Lyckat arrangemang

Det blev ett lyckat arrangemang och alla funktionärer var hemma igen strax efter 16.00 vilket än en gång bevisar att klubben har massvis av duktiga och snabba funktionärer.

Tack än en gång alla som på något sätt hjälp till med årets DM! Ingen nämnd och ingen glömd.

Skribent: Leif Kedén