Allsvenska debuten gjord

12 JAN 2008 18:16
I helgen var det Huskvarnas bågskyttars tur att göra debut i Allsvenskan i bågskytte. Detta gjordes i form av ett dubbelmöte i Borås.
Huskvarnas lag bestod av fyra skyttar, Tony Lindeberg, Jeff Freding, Jan Stavåker och Elin Kedén.
  • Skapad: 12 JAN 2008 18:16

Det visade sig vara precis så tufft som man kunde befara. Det hängde på millimetrar hela tiden vem som skulle vinna. Detta är en form av bågskytte som är lite annorlunda än vad vi är vana vid att skjuta. Man tävlar klubbvis med 5 x 3 pilar i vardera klasserna, compound, fristil och Klassiskt. I det klassiska skyttet kan man även välja att använda sig av en långbågsskytt vilket Huskvarna gjorde i de flesta matcherna. Nu är det inte de högsta poängen sammanlagt som gäller utan högsta resultatet efter varje 3 pilserie.

- Detta måste vara den absolut publikvänligaste bågskyttet som finns. Det är enkelt att förstå och matcherna blir oftast mycket jämna och tuffa tycker Huskvarna lagledare Leif Kedén

Började med en seger

Huskvarna började matcherna med en2-1 seger över Skogens IF efter att Jan Stavåker och Tony Lindeberg vann sina matcher. Jeff Freding kom inte alls till sin rätt i denna matchen utan föll klart.

Andra matchen var omgångens tuffast. Borås och Huskvarna hade 2-2 i alla tre matcherna och dessa fick avgöras i shoot off, närmast centrum vinner och här hade Borås verkligen millimetrarna på sin sida och Tony och Jeff fick ge sig medan Jan vann sin match.

I den tredje matchen mot Skövde så blev det stryk med 1-2 efter att Elin Kedén sköt shoot off och vann compound klassen medan Jeff och Tony förlorade sina matcher. Tony sköt denna match klassiskt.

Dubbelmöte innebar nya matcher

Ny match mot Skogens IF och nu vanna alla Huskvarna skyttar sina matcher. Jan och Tony vann sina matcher enkelt medan Elin avgjorde fristilsklassen i shoot off.

Andra matchen mot Borås blev inte lika spännande. Men Jan vann sin match komfortabelt med klara 4-0 medan Tony och Elin var steget efter sina motståndare. Här spelade nerverna in en del, eller vad säg om att Elin vann en serie med 16-15.

I sista matchen mot Skövde gick det tungt för våra skyttar. Motståndarna gav Tony och Elin inte en chans medan Jan fick ta Huskvarnas enda seger i shoot off.

Avslutningsvis kan sägas att Huskvarna skyttarna vann 10 och förlorade 8 personliga matcher vilket räckte till en tredjeplats i gruppen och två segrande matcher.

- Jag är helt klart nöjd vad våra skyttar presterade och jag vet att till nästa gång är de ännu mer taggade sa en ändå rätt nöjd Leif Kedén. Nästa omgång skjuts lördag den 26 januari inne i Holgrens bilsalonger i Jönköping. Hemmaplan och mycket publik kan göra att Huskvarna skyttar tar ännu fler segrar nästa gång avslutade Leif Kedén.

Tabell

1. Borås BS             6 6 0 12-6  12