Tungt SM för Huskvarnas skyttar

19 MAR 2007 10:27
När SM i tavla avgjordes i Munktellarenan i Eskilstuna så var det tomt med Huskvarnaskyttar på slutet. Det var faktiskt svårt att hitta det där sista som en bågskytt måste ha med sig.
  • Skapad: 19 MAR 2007 10:27

- Vi har ju varit lite bortskämda den sista tiden och hade väl trott att vi skulle prestera lite mer sa Leif Kedén. I grundomgången så presterade compound trion Tony Lindeberg, Tom Pedersen i HC19 och Elin Kedén i DC19 i alla fall godkända resultat, 569 poäng på Tony och 562 på Tom och Elin. Men vi vet att alla tre gjort bättre resultat den sista tiden. Deras resultat gjorde att det blev en nionde plats för Huskvarna i lagtävlingen.

Resterande skyttar var långt från att gå vidare. Tyngst hade nog våra fristilskyttar som var långt ifrån toppformen. Nu blev Veronica Gustafsson bästa Huskvarna skytt på 503 poäng vilket var hela 15 poäng ifrån att gå vidare till elimineringsomgången. Erik Larsson tappade bort sig totalt på slutet och nådde bara 492 poäng och Hanna Janeke hade det lite halvtungt hela dagen och varierade bra serier med några klart underkända enligt henne själv.

Emilia Gustafsson i DC 19 som började med en bom när hennes releaser gick av kom aldrig tillbaka och hade en för henne nattsvart dag. 527 poäng är lång ifrån vad vi är vana med att Emilia brukar prestera.

I en mycket tuff långbåge klassen hade vi lite förväntningar på Jan Stavåker, men här av blev intet, kanske inte så mycket på Jan utan på att alla andra sköt mycket bra denna dag. 453 poäng räckte bara till en 37:e plats.

Reine Svahn i HK40 sköt 446 poäng efter två liknande rundor. Det saknades några poäng för att Reine skulle vara helt glad.

Leif Kedén fick ihop 544 poäng i HC50 vilket räckte till en 11:e plats efter att ha varit på tok för ojämn i sitt skytte för att nå de lite högre poängen.

Elin slutade femma.

Till andra dagens eliminering omgång gick bara Tony Lindeberg och Elin Kedén. Elin som tyvärr började lite trevande på de 30 pilar som skulle skjutas började på slutet knappa in men nådde inte den fjärde plats som hade behövts för att skjuta finalskjutningen. Utan Elins 279 poäng räckte till en femteplats.

Bättre gick det för Tony som i sin elimineringsomgång fick ihop 288 poäng vilket räckte till en 11:e plats och en 1/16 delfinal där han fick möta Tyresös Mikael Roos. En match där Mikael kopplade greppet redan i andra omgången då Tony bara sköt en 27:a. Tony fick sedan aldrig kontakt utan Mikael vann matchen med 116-114. Tony slutade med denna poäng på en delad 11:e plats