Tavel-SM i Malmö

03 AUG 2009 07:15
Under helgen Tavel-SM i Malmö presterade både Ida och Tony bra, men det räckte ändå inte hela vägen.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2016 20:26

Lördagens kval sköts i ett soligt Malmö med lite lätta vindar från sidan. Tony Lindeberg hade en lite tyngre start på lördagen och fick inte riktigt upp poängen i den nivå man kan förvänta sig. Men lördagen handlar ju bara om att ranka sig inför söndagens finaler. Tony fick ihop 654 poäng vilket gjorde att han hamnade rätt långt ner i stegen inför söndagen.

På söndagen ryckte Tony upp sig och började skjuta lite bättre båge. Första matchen vann Tony enkelt, även fast han sköt en sexa. I andra matchen blev det tuffare och Tony förlorade knappt. Till slut hamnade Tony på en 27:e plats i HC19.

Ida Andersson gjorde sitt första SM i senior sammanhang utomhus. Ida gjorde ett riktigt bra kval där hon gjorde en rejäl höjning av sitt personliga rekord på 70 m. Efter 72 pilar hade Ida skjutit 557 poäng och låg på en åttonde plats.

Tvärtemot Tony fick aldrig Ida igång sitt skytte under söndagen. I första finalen fick hon möta Mix Haxholm. Tyvärr förlorade Ida den matchen med 87 mot 91 efter att ha öppnat med 9-3-5. Ett lite tråkigt slut på en annars mycket bra helg. Ida slutade på en 13:e plats totalt. Men Ida visade under helgen att hon verkligen kommer vara med och slåss med seniorerna de kommande åren.

Under lördagen fick Ida även besked om att hon blivit uttagen att representera senior-landslaget under en mindre tävling i Estland. En tävling där förbundskaptenen vill börja testa laget inför kommande EM. Tyvärr fick Ida tacka nej till detta uppdrag eftersom det krockar med gymnasiestarten.