Hoppa till sidans innehåll

Jeff gör en ”tabbe” och Verra ö(verra)skar

10 MAJ 2009 21:46
Det våras för Vaggerydsjakten. En 3D tävling med en slinga på 30 mål runt omkring Vaggeryds friluftsområde. Banan var enkelt uppbyggd och det var tätt mellan målen.
  • Skapad: 10 MAJ 2009 21:46

Över 100 skyttar hade tagit sig till Vaggeryd, bland annat Huskvarna. Väl framme så var det tunga mörka moln som hängde. Vädret kunde inte bestämma sig för hur det skulle vara så det fick bli lite av varje. Det började regna när patrullerna skulle ut. Sen blev det allt från blåst, vindstilla, solsken och tillslut även lite hagel.

Den yngste från Huskvarna var Oskar Johansson i HF10. Det var hans första 3D tävling för säsongen och det ser ut att kunna bli en bra säsong för hans del. Oskar fick 385p, bara 5 poäng från vinnaren Marcus Lindberg från Järnvägens IF som fick 390 poäng.  Nu blev Oskar två och det med all belåtenhet.

I HF13 klassen visar Huskvarnaskyttarna Jespher Johansson och Robin A Johansson att de är i framkanten när det gäller 3D. Båda kammar hem första respektive andraplats i sin klass. Adam Knutsson som skjuter i HF16 fick det lite tuffare. Det ville sig inte riktigt. Adam hamnade på en tredjeplats med 310p som är hans personliga.

Jeff Freding i HF19 gjorde en riktig ”tabbe” genom att glömma sin tabb precis innan start. När alla patruller var väl utplacerade inser Jeff att han hade glömt sin tabb i stugan och var tvungen att rusa iväg och hämta den snabbt som ögat. Väl tillbaka med tabben i handen och flåset i halsen så går startskottet. Det börjar med tunga andningar och okoncentration för Jeffs del. Många enkla misstag gjordes och det blev en tung start. Väl tillbaka efter halva rundan för lite mat och rast så var det nya tag som gällde. Nu så började rulla in 15 poängare och Jeff kunde skrapa ihop 354 poäng som ledde honom till en andraplats.

En andraplats blev det också för Veronica ”Verra” Gustafsson i DF19 som ö(verra)skar sig själv och andra med 352 poäng. Nu så har hon höjt ribban ännu ett snäpp och vi hoppas få se resultat av denna dignitet i fortsättningen.

För radarparet Leif Kedén och Ulrik Rydberg som skjuter i HC50 gick det mindra bra för. Vi vet att både Leif och Ulrik kan bättre än så. Det är bara att ta nya tag och kämpa på. Jan Stavåker som skjuter i HLB/b som är den internationella långbågeklassen. Det är lite andra regler jämfört med HLB/a som Jan sköt innan. Nu är det träpilar och ett maxavstånd på 30 meter som gäller för Jan. Nu gick det lite bättre för Jan och han fick ihop 252 poäng. Kan det bero på att han hade med sig en dokumentärfotograf där han var tvungen att visa upp sin skicklighet?

Sammanfattningsvis en snabb och intensiv bana med mycket öppna landskap. Gamla beprövade knep som man ”går på” igen! Vädret får gärna bestämma sig till nästa gång vad det ska bli.

Skribent: Jeff Freding

Postadress:
Huskvarna BK - Bågskytte
Träffpunkten / Öxnehaga, Box 5024
56105 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036141678
E-post: This is a mailto link

Se all info